“Ако ИТН и “Български възход влязат в парламента, става много

...
“Ако ИТН и “Български възход влязат в парламента, става много
Коментари Харесай

Проф. Дичев по Дарик: Борисов няма да бъде преследван, докато Гешев е на хоризонта

“Ако Има Такъв Народ и “Български напредък ” влязат в Народното събрание, става доста допустимо ГЕРБ да направи служебно държавно управление, само че без Борисов отпред. Другата допустима версия е нови избори. Най-неясен е резултатът на “Продължаваме смяната. ”

Това предвижда в предаването “Кой приказва ” по Дарик радио антропологът проф. Ивайло Дичев.

Социологът доцент Петър Чолаков също показа прогноза, че най-вероятният сюжет след изборите на 2-ри октомври е нови парламентарни избори.

“Много мътна вода се изля върху сътрудниците, които бяха упрекнати, че не могат да предвиждат, само че това е извънредно мъчно, защото два милиона българи живеят в чужбина. Това, което се изследва, е на територията на България. С едно изречение - това е една относително постна предизборна акция, доминирана от външнополитическата тематика ”, съобщи доцент Чолаков.

Във връзка с ниската изборна интензивност и методите за повишението й, професор Дичев съобщи:

“Възможно е да се случи някакъв скандал. Обикновено няколко дни преди изборите разнообразни кавги накланят везните в някаква посока. Парадоксът е, че емигрантите са по-големи националисти, в сравнение с локалните хора, тъй като са по-радикални в преценките си, само че техният радикализъм не се отразява на тяхното лично съществуване. ”

„ Една от функционалностите на медиите е да формулират дневния ред на обществото. В България имаме сериозен проблем със свободата на медиите, тъй като дневния ред постановат безнес и политическите ползи. Политиците на са наясно какво е “национален интерес ” и всяка една политическа мощ има друга формулировка за това разбиране ”, съобщи Чолаков.

“Въпросът е ние като общество можем ли да преглътнем някакъв компромис и до каква степен? Аз персонално преглътнах обединението сред " Демократична България " и Българска социалистическа партия, която е неестествена ”, показа проф. Дичев.

“Ще бъде деструктивно за “Продължаваме смяната ” да се хване на хорото с ГЕРБ, тъй като хората, които гласоподават за тях, гласоподават с концепцията, че няма да получат Борисов. Това няма да бъде простено от гласоподавателите им ”, съобщи Чолаков.

Професор Дичев съобщи, Борисов няма да бъде преследван, до момента в който Гешев е на хоризонта и съгласно него не си заслужава да хвърляме страната под влака, в името на това Борисов да бъде измамен под наказателна отговорност.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР