Ако искате ястията и сладкишите, приготвени във вашата фурна, да

...
Ако искате ястията и сладкишите, приготвени във вашата фурна, да
Коментари Харесай

Няколко хитрини как да почистим фурната за нула време

Ако желаете ястията и сладкишите, приготвени във вашата фурна, да са хубави и ароматни - поддържайте добра хигиена във и към фурната. Ако не знаете по какъв начин да се справите с неприятните миризми и нечистотия, ви предлагаме няколко ефикасни метода за разчистване на фурната.

Как да почистите фурната от дребни замърсявания?
Гениално: 3 метода да почистим загорялата фурна с домашни средства
Фурната, хладилникът и мивката са главните елементи на една кухня, само че постоянно процесът на готвене бива придружаван с разнообразни напръсквания...
Прочети повече
Повечето от замърсяванията са много деликатни и лесни за разчистване петна от храна или трохи. Най-добре е да започнете почистването с отстраняването им - това несъмнено ще улесни идващите стъпки. Не е належащо да употребявате химикали, с цел да премахнете деликатните петна. Често е задоволително да се мие с естествени съставки, да вземем за пример вода с оцет. Това е остаряла и изпитана рецепта, за която се употребяват артикули, налични във всеки дом. Не забравяйте да опитате тази примес, с цел да се справите с деликатните замърсявания. Ето рецептата:

Най напред смесете вода и оцет в съответствие 1:1. След това изсипете тази примес в бутилка с разпръсквач. Напръскайте щедро повърхността, която ще чистите – сместа би трябвало да покрие всички замърсявания. След минути ще забележите, че мазнината и други деликатни останки стартират да се разтварят. Избършете мръсотията с мокра забрадка. Ако към момента виждате петна, повторете процедурата толкоз пъти, колкото е належащо, с цел да поддържате повърхността на фурната изцяло чиста. Голямото преимущество на този способ е потреблението на безвредни и нетоксични средства. Оцетът, макар острата си миризма, е изцяло безвреден за вашето здраве. Като го употребявате, не е нужно да се притеснявате, че изпаренията ще бъдат опасност за очите или кожата ви.

Как да почистите загоряла фурна?

Тук също можете да употребявате съставки, които се намират във всяка кухня, с цел да премахнете изгоряла лой и други засъхнали петна. Един от целесъобразните артикули е сода бикарбонат - може да се смеси с вода, също както и с оцет, само че този път рецептата на цялата мярка се трансформира:
Дори опитните домакини не знаят защо да употребяват решетката на фурната
Много домакини употребяват решетката във фурната като стойка - слагат върху нея тави за печене. Но тя има напълно друго предопределение и...
Прочети повече
Смесете още веднъж водата и оцета в съответствие 1:1. След това прибавете сода за самун към сместа. Изберете пропорциите, тъй че консистенцията на сместа да прилича гъста паста. Добавете лъжица-две сол, с цел да извършите домашния препарат още по-ефективен. Нанесете пастата върху нечисти повърхности - направете го с забрадка или мека четка за зъби. След няколко минути, като се сгъсти сместа, прибавете малко вода към нея. Избършете оцветените зони с кръгови придвижвания. Продължете да вършиме това, до момента в който не се отървете от петна и засъхнали останки от храна. Накрая почистете вътрешността на фурната с влажна забрадка. Вече знаете по какъв начин да почистите изгоряла фурна с домашни средства.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР