Ако искате по-висока заплата, е важно кога, какво и как

...
Ако искате по-висока заплата, е важно кога, какво и как
Коментари Харесай

7 важни съвета за по-висока заплата

Ако желаете по-висока заплата, е значимо по кое време, какво и по какъв начин ще поискате, с цел да бъде отговорът " да ". Ето няколко значими съвета за сполучливи договаряния с началството.

Ще стартираме с нещо, което ще прозвучи малко шокиращо, само че...

1. Не искайте покачване

Трябва да употребявате дребни психически и риторични трикове, изключително когато става въпрос за чувствителни въпроси като заплатата. Така че не питайте своя началник за „ нарастване на заплатата “, а по-скоро за „ промяна на заплатата “ . От позиция на бизнесмена, това първоначално звучи по-малко взискателно и поражда въпросът към какво би трябвало да се поправя заплатата ви. Ако сте поели спомагателни задания или по-голяма отговорност, сполучливо приключили планове или непрекъснато надвишавате задачите за продажби, вие също имате положителни причини за поправяне на заплатата си.

2. Направете първия ход

Поемете самодейността. Обърнете внимание на вашата съответна мечтана заплата и я оставете - в това число вашите причини - да влезе в действие за момента. Ако упоменатата сума не наподобява нереалистична, вашият началник ще влезе в договарянията и ще бъде подготвен за полемика. Но без значение дали отивате в договаряния за заплата с сегашния си шеф или желаете да изразите упования за заплата за друга компания в мотивационното си писмо : Опитайте се да бъдете реалисти по отношение на персоналната си пазарна стойност .

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР