Ако искате децата ви да бъдат интелигентни, четете им приказки.

...
Ако искате децата ви да бъдат интелигентни, четете им приказки.
Коментари Харесай

Четенето на приказки и важните уроци за децата

„ Ако желаете децата ви да бъдат интелигентни, четете им приказки. Ако желаете те да бъдат по-интелигентни, четете им повече приказки. “ – Алберт Айнщайн

Коя бе обичаната ви приказка? А коя бе последната приказка, която прочетохте дружно с вашите деца? Четенето на приказки е нещо толкоз магично и неизмеримо, което всяко дете заслужава. Вижте 4 изгоди от тях за децата.

Обогатяват въображението на децата и културната просветеност
Въображението на децата е нещо неповторимо. То не е единствено в тези моменти, в които дребните съчиняват свои истории и игри, въображението е основен фактор в креативните им мисли и може да дефинира типа на образованието, кариерата и живота, който ще основат. Четенето на приказки спомага и за развиването на тяхната културна просветеност, предизвика любознанието им.

Учат ги по какъв начин да се изправят пред компликациите
Приказките са поучителни истории, които учат дребни и огромни на това по какъв начин би трябвало да се изправят пред действителните компликации в живота.Те имат мощна морална поука – битка сред положителното и злото, любовта и загубата, а тези уроци учим още до момента в който сме деца. Приказките оказват помощ на децата да схванат положителното и злото, не посредством непосредствено обучение, а посредством импликации, споделят експерти.

Приказките оказват помощ на децата да научат да схващат положителното и неверното, не посредством директно обучение, а посредством импликация. И макар че в красивите истории краят постоянно е добър, а в действителния живот не всеки път е по този начин, тези уроци са значими и учат да не губим вяра.

Приказките развиват умения за сериозно мислене
Друга изгода за децата от четенето на приказки е опцията да развият своето сериозно мислене. Те виждат следствията от решенията на героите и научават, че това, което ще им се случи, зависи от избора им.

Не всички герои могат да бъдат положителни ролеви модели, даже „ положителните “ могат да изпаднат в неволя, да проявят неблагоразумие. Ето за какво е добре след всяка прочетена приказка да обсъждате с децата главните тематики, да ги провокирате да изкажат мисълта си.

Приказките оказват помощ на децата да се оправят сами с страстите си
Не единствено, че приказките приготвят децата за обществото и взимането на морални решения, те ги учат по какъв начин да се оправят с спора в себе си. Историите учат дребните по какъв начин да се оправят с безпокойството, което те към момента не могат да обяснят.

В доста приказки основните герои са деца. Малките постоянно намират някой баснословен воин в себе си, който е съумял да победи злото. Но обсъждайки главните въпроси в приказката, вие подготвяте децата да ви се доверят, да споделят страстите си. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР