Ако искате да знаете колко вредни емисии отделя автомобила ви

...
Ако искате да знаете колко вредни емисии отделя автомобила ви
Коментари Харесай

Калкулатор показва колко точно замърсяваме с автомобилите си

Ако желаете да знаете какъв брой нездравословни излъчвания отделя автомобила ви при едно пътешестване и да разберете какъв брой замърсявате околната среда, към този момент има по какъв начин – освен това елементарно и бързо. Благодарение на плана MissionEmission, осъществен от българи, това е към този момент допустимо.
За да бъде изчислението тъкмо, първо се избира видът транспортно средство, а по-късно и типът гориво. Накрая се вкарва и маршрутът, който може да е в един град, сред две обитаеми места или до друга страна, осведоми Българска национална телевизия.
Според Димитър Протогеров, който е един от основателите на приложението, калкулаторът демонстрира и още нещо – какъв брой време би трябвало на едно дърво да " пребори " отделените нездравословни излъчвания. Например, на едно дърво му трябват 63 години, с цел да се оправи със замърсяването, отделено от дизелова кола, пропътувала маршрута от центъра на София до " Младост ". „ Интересен факт за България е, че електричеството се добива значително от кафяви въглища, които са най-големият замърсител и надлежно електрическите коли в България генерират по-големи излъчвания в съпоставяне със Северна Европа”, споделя Протогеров.
Засега калкулаторът работи единствено на британски, само че създателите му мислят да го развият още, с фокус основно България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР