Ако искате да върнете подарък или закупена стока, има някои

...
Ако искате да върнете подарък или закупена стока, има някои
Коментари Харесай

Как да върнем нежеланите подаръци?

Ако желаете да върнете подарък или закупена стока, има някои съществени правила, с които е добре да сте осведомени, с цел да ги спазвате.

Оказва се, че е по-лесно да върнете движимост, поръчана по интернет, в сравнение с в елементарен магазин, който сте посетили, изясни Соня Спасова, шеф на Европейския потребителски център към Комисията за отбрана на потребителите пред БНР.

За онлайн покупките имате право на връщане до 14 дни, и то от датата на доставката, до момента в който при физически магазин, това може да стене единствено в случай че търговецът е въвел сходна процедура.

Особеното при подаръците е, че за връщане трябва да разполагате с касовия бон.

След като извършите писмена поръчка за връщане - да вземем за пример по имейл, имате още 14 дни период

Може да се окаже, че адресът на магазина е в чужбина, даже и уеб сайтът да е на български език. Трябва да се внимава при превоза стоката да не бъде счупена или компрометирана.

Освен това, в случай че продуктът е обезщетен онлайн с банкова карта, според законодателството сумата би трябвало да бъде върната по същия метод.

При всички положения е добре да проучите условията, които съответният търговец е въвел за връщане или промяна на стоката.

Има и покупки, които не подлежат на връщане – такива да вземем за пример са особено направени и надписани дарове, а по този начин също долни дрехи, епилатори и други – от хигиенични съображения.

Ако в действителност измежду получените дарове има такива, които не ви харесват, по-добрият вид е не да го върнете, а да се опитате да го смените с различен. А за какво не да го дарите някому.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР