Ако искате да разберете защо нямаме работа в Шенген, няма

...
Ако искате да разберете защо нямаме работа в Шенген, няма
Коментари Харесай

Кич и картофки за 7 лв. - на Коледен базар в София

Ако желаете да разберете за какво нямаме работа в Шенген, няма потребност да ловите рейса до Малко Търново, с цел да проверявате дупките в граничната ограда. Достатъчно е да извършите един тур из центъра на София и да обиколите Коледния базар - примес от ориенталски кич и китайска пластмаса.

Асортиментът, който прелагат барачките, е нормалният - елементарни кюфтета, немски колбаси, зелевата супа за препилите и крафт бира за въодушевление. Всичко обаче е  необмислено смесено в някакъв недъгав хибрид сред българска нечистотия и европейски продукти, създадени в Китай.

Дечица от чуждоезикови школи се мъчат да пеят празнични песни, а групи пияници се хващат на хоро измежду фасовете и чашките сред павилионите, само че като цяло настроението е положително.



Добри са и цените - чаша греяно вино е приблизително 8 лв., пържените картофи са 6-7, а вурстче с хлебче не пада под 10. Спрямо предходната година скокът е дребен, само че осезателен, от порядъка на към 15%.

Освен коледната декорация, съществено се натрапват и кичозните лога на фирмите-дарители, осигуряващи ни коледното въодушевление. Все от телекомуникационния отрасъл и този на финансовите институции, които никак не се връзват с духа на празника.Поне на Коледа можеше да получим нещо, друго от битак. Нищо, най-малко сигурно наподобява по-добре от лъскавия изверг пред " Александър Невски ", дето по този начин и не разбрахме какво съставлява.

Снимки: Lupa.bg



Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР