Ако искате да получавате информация за възможностите за европейско финансиране,

...
Ако искате да получавате информация за възможностите за европейско финансиране,
Коментари Харесай

Месечен бюлетин: Еврофинансиране за бизнеса

Ако желаете да получавате информация за опциите за европейско финансиране, може да се абонирате за месечния ни е-бюлетин тук.
Още по тематиката
Месечен бюлетин: Еврофинансиране за бизнеса

" Капитал " събира информация за стратегиите, по които компании могат да аплайват, както и за средствата, които са разпределени към компании
7 ное 2017
Месечен бюлетин: Еврофинансиране за бизнеса

" Капитал " събира информация за стратегиите, по които компании могат да аплайват, както и за средствата, които са разпределени към компании
4 окт 2017
КОНКУРЕНТОСПОСОБНОСТ

Открита процедура

" Подкрепа за пилотни и демонстрационни начинания за дейно потребление на ресурсите "

Цел: Да се усили оползотворяването на боклуци и да се понижи образуването им, както и да се свие изразходването на първични материали и материали.

Допустими претенденти: В процедурата могат да вземат участие микро-, дребни и междинни предприятия от преработващата индустрия. Изключение е възможно единствено в случай че планът планува започване на нова активност, която обаче би трябвало да бъде в преработващата индустрия и да е директно обвързвана със съществуващото им произвеждане. Кандидатите би трябвало също да имат най-малко три завършени финансови години, както и най-малко 120 хиляди лева доходи от продажби на продукция.

Срок: Проектни оферти се одобряват до края на работния ден на 23 април 2018 година

Общ бюджет: 71.6 млн. лева (36.6 млн. евро)

Финансиране за един план: Минималната дотация, която се отпуска за един план, е 200 хиляди лева, а таванът зависи от размера на предприятието - 500 хиляди лева за микрофирми, 1 млн. лева за дребни и 1.5 млн. лева за междинни.

Още по тематиката тук.

Новини

Три държавни структури ще получат 21.6 млн. лева от програмата

Управляващият орган на оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност " предложения три държавни структури да показват планове по процедури посредством непосредствено даване на безплатна помощ на съответен бенефициент. За Агенцията за стабилно енергийно развиване (АУЕР) се планува бюджет от 7.8 млн. лева за стабилно енергийно развиване на българските предприятия посредством поддръжка за активността на АУЕР. Предвидени са два крайни периода за подаване на поректопредложение - 21 март 2018 година и 21 март 2019 година

Българският институт по метрология ще получи 4 млн. лева по процедурата " Подобряване на бизнес средата за българските производители и основаване на условия за изпитване на уреди посредством поддръжка за активността на Български институт по метрология ". Проектните оферти би трябвало да бъдат подадени до 12 февруари 2018 година и до 12 февруари 2019 година

За министерството на туризма са планувани 9.8 млн. лева безплатна помощ, с която да се обезпечи институционална поддръжка за действия, свързани с повишение на потенциала на дребните и междинните предприятия в региона на туризма. Крайните периоди за подаване на планови оферти са 9 март 2018 година и 11 март 2019 година

Близо 60% от дотациите по " Конкурентоспособност " са контрактувани

Над половината от дотациите, избрани за този програмен интервал по оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност " (ОПИК), към този момент са контрактувани. До момента са подписани близо 1600 контракта за общо 1.4 милиарда лева, или 57% от бюджета на цялата стратегия. Това стана ясно при показване на резултатите от ръководещия орган.

През 2018 година се възнамерява да стартират процедури за още 400 млн. лева, като множеството от средствата са за бизнеса. Финансиране е планувано също за газовия интерконектор с Гърция, както и за непосредствено даване на държавния " София тех парк ".

Още по тематиката тук.

ЧОВЕШКИ РЕСУРСИ

Открита процедура

" Насърчаване на териториалната подвижност на безработните лица "

Кандидати: безработни лица, без значение на каква възраст са, като приоритет ще имат младежи от профилирани институции или ползващи обществени услуги от резидентен вид (център за настаняване; спешен център; преходно жилище; предпазено жилище), приключили образованието си.

Бюджет - 42 800 лева

Изисквания

- Кандидатите би трябвало да бъдат ориентирани от Агенцията по заетостта и да бъдат наети на работа по трудов контракт в обитаемо място, което се намира на повече от 50 км от селището по сегашния им адрес.

- Одобрените ще би трябвало да сменят сегашния или непрекъснатия си адрес в обитаемото място по месторабота.

- Тези, които ще употребяват средства за наем на жилище, не би трябвало да имат жилищен парцел в селището, където ще работят, и не би трябвало да са прехвърляли благосъстоятелност върху жилищен парцел в обитаемото място по месторабота през миналата календарна година.

Финансиране и процедура

- Одобрените претенденти ще получават месечно до 200 лева за период до 12 месеца. Предоставената финансова помощ е за възобновяване на част от разноските за наем на жилище, такси за ясла и детска градина, както и за интернет услуги.

- Одобреният претендент би трябвало да подаде заявление-декларация по пример и да подписа контракт с по бюрото по труда. След това в период от 10 работни дни би трябвало да показа копие от трудовия контракт.

- Задължение на утвърдените е да показват ежемесечно документи за осъществените разноски за такси за детски ясли, детски градини, наем на жилище, прилагане на интернет, а от бюрото по труда са длъжни в период до 10 дни по-късно да им преведат декларираната сума. Ако не изпълнят контракта си с бюрото по труда, ще би трябвало да възстановят получените дотации.

Още по тематиката тук

Новини

Над 83% е равнището на програмираните средства по стратегия " Развитие на човешките запаси "

Комитетът за наблюдаване на оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси " 2014-2020 година утвърди 11 нови интервенции на обща стойност близо 264 млн. лева Така в средата на програмния интервал равнището на програмираните средства надвиши 83.6%, оповестиха от общественото министерство.
Комитетът за наблюдаване утвърди интервенция " Работа " с бюджет от 80 млн. лв., която ще даде целенасочена поддръжка към продължително безработните лица. Одобрена е и интервенция, която да продължи поддръжката на процеса по деинституционализация на грижата за децата, настанени в домове за деца, и закриване на тези институции. С осъществяването на плановете ще бъдат обхванати всички 1470 деца и младежи, настанени в институции. За задачата са обезпечени 74 млн. лева
Гласувани са и три нови интервенции, които ще поддържат създаване на политика в региона на приходите и виталното ниво, въвеждане на стандарт за недискриминация в областта на заетостта и създаване на система за надзор върху експертизата на работоспособността.

ЗЕМЕДЕЛИЕ

Новини

Осигурен е бюджет за планове с 36 точки по подмярка 4.1 " Инвестиции в земеделските стопанства "

Държавен фонд " Земеделие " ще подписа контракти " под изискване " за претендентите от първия банкет (14.04.2015 година – 08.06.2015 г.) по подмярка 4.1 " Инвестиции в земеделските стопанства " от Програмата за развиване на селските региони 2014 – 2020 година, получили сред 38 и 33 точки на окончателното класиране. В резултат на анулирани или прекъснати контракти по самодейност на бенефициентите или на фонда, както и заради неспазване на задължението за пускане на инвестицията в период е разполагаем остатъчен бюджет, задоволителен за финансиране на групата планове, получили 36 точки. Необходимият бюджет за това е левовата равноценност на 1 565 841.89 евро. Останалите контракти на претенденти с 35 до 33 точки в това число са към момента " под изискване " заради неналичието на задоволително свободен финансов запас.

Анализ разказва допусканите от млади аграрни стопани неточности при кандидатстване

Държавен фонд " Земеделие " разгласява разбор за най-често допусканите неточности при подаването на заявките за подкрепяне по подмярка 6.1. " Стартова помощ за млади аграрни стопани " от Програмата за развиване на селските региони 2014 - 2020 година Най-честите са неточно попълнени заявления или показан документ; противоречие на описаните площи и типове култури с тези в бизнес плана; друг брой животни, заради не навременно отразяване на промени в животновъдните обекти; разминаване в данните сред книжен и електронен притежател.
Анализът има за цел да улесни и подкрепи земеделските стопани при последващи кандидатствания. Когато се подават погрешно окомплектовани документи, специалистите от фонда водят спомагателна преписка със стопаните, което забавя обработката на плановете. Има и случаи, в които откакто претендентите показват в допълнение поисканите им документи, се открива, че те не дават отговор на изискванията за финансиране, което води до решение за цялостен отвод.

Биоземеделците могат да вършат електронни информации за " Кампания 2017 "

Кандидатите по размер 11 " Биологично земеделие " и по размер 214 " Агроекологични заплащания " от Програмата за развиване на селските региони 2007-2013 за " Кампания 2017 " могат сами да ревизират резултатите от осъществените от контролиращите лица инспекции за положението на парцелите, пчелните фамилии и животните на интернет страницата на фонд " Земеделие ".
Ако земеделските стопани открият разминавания в данните, могат да се обръщат към контролиращото лице, с което имат подписан контракт. В случай на позволени механически неточности от страна на външната институция отстраняването им се прави до 31 декември.

Близо 15 хиляди животновъди получиха помощ de minimis

През ноември бяха изплатени 6 158 609 лв. по държавна помощ de minimis на 14 902 земеделските стопани, които отглеждат млечни крави и/или биволици, месодайни крави, овце-майки и/или кози-майки. За аграрни стопани, отглеждащи над 5 или над 10 броя млечни крави и/или биволици размерът на самостоятелната помощ е 7 лева./животно. За отглеждащите над 50 броя овце-майки и/или кози-майки тя е 3.73 лева./животно.
На подкрепяне подлежат фермери, които са декларирали едри и дребни преживни животни по най-малко една от схемите за обвързано с производството подкрепяне или по схемата за преходна национална помощ за овце-майки или кози-майки на Кампания 2017 и са спазили изискването за поддържане на избрания брой животни.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР