Ако искате да получавате информация за най-важното от сектора на

...
Коментари Харесай

Седмични новини за енергетика: Какво е бъдещето на ТЕЦ "Марица-изток 2"; Кой ще проверява договорите на Таню от Разбойна;

Ако желаете да получавате информация за най-важното от бранша на енергетиката, може да се абонирате за седмичния ни е-бюлетин.
Изминалата седмица бе наситена с вести от сферата на енергетиката - от новите проекти за разширение на Топлоелектрическа централа " Варна ", през рекордната цена на природния газ - до въпросителните към Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 ". Като че ли обаче един от главните сюжети остана в сянката на останалите събития - това, че след разкрития на " Капитал " финансовата ревизия и Министерството на енергетиката

Историята на компания ЕМУ, чийто притежател е Таню Танев (разкрит и като сътрудник Щокман на комунистическото военно разузнаване) и договорите й с държавната ЕСО будят подозрения освен за спор на ползи (конкретно при Ангелин Цачев, който в този момент разпорежда поръчки за стотици милиони на някогашният си шеф), само че и за корупция, нарушени закони и политически чадър.

Какво ще покаже инспекцията на АДФИ и министерството е значимо с оглед подготвяната опция същата компания да получи наготово 511 млн.лв. от Плана за възобновяване, планувани за рационализация на мрежата.
// НАЙ-ВАЖНОТО
Почтеният водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган ще уголемява Топлоелектрическа централа " Варна " с нова газова мощ и съветски проектанти. След месеци на цялостно безмълвие към централата, на 2 юни от Топлоелектрическа централа " Варна " оповестиха изненадваща и огромна капиталова стратегия.
Фотограф: Георги Кожухаров
мощ по технология на Siemens, като срокът за въвеждането й в употреба е 2025 година От къде ще бъдат обезпечени въпросните средства обаче не се показва. Още повече че сходна инвестиция мъчно би могла да бъде финансирана от банки или други институции без ангажимент от страната за изкупуването на силата, чиято цена мъчно би била конкурентна на пазара.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР