Ако искате да получавате информация за най-важното от сектора на

...
Коментари Харесай

АДФИ ще проверява договорите на Таню от Разбойна с ЕСО за 400 млн. лв.

Ако желаете да получавате информация за най-важното от бранша на енергетиката, може да се абонирате за седмичния ни е-бюлетин Статията е част от тематиката за поръчките, които изпълнителният шеф на ЕСО Ангелин Цачев е давал на някогашната си компания ЕМУ на Таню Танев.
Схемата, по която държавният Електроенергиен систематичен оператор е, за която е работил изпълнителният му шеф Ангелин Цачев, ще се ревизира от Агенцията за държавна финансова ревизия и Министерството на енергетиката. В отговор до " Капитал " служебният енергиен министър Андрей Живков споделя, че е изпратил писмо до министъра на финансите Асен Василев за назначение на взаимна инспекция.

" В сходство с политиката на неприкритост и бистрота на държавното управление, ще ви осведомяваме за резултатите от нея ", написа още министър Живков.
За какво става въпрос
Историята на компания ЕМУ, чийто притежател е Таню Танев (разкрит и като сътрудник Щокман на комунистическото военно разузнаване) и договорите й с държавната ЕСО будят подозрения освен за спор на ползи (конкретно при Ангелин Цачев, който в този момент разпорежда поръчки за стотици милиони на някогашният си шеф), само че и за корупция, нарушени закони и политически чадър. да вземем за пример са на доста по-високи цени - за едни и същи действия оскъпяването е с над 47% по отношение на офертите на други компании. А най-притеснителното е, че се подписват без действителна конкуренция - по рамкови съглашения, чийто бюджет към този момент е надвишен неведнъж.

Всичко това се е случвало под погледа на някогашния енергиен министър Теменужка Петкова, която на парламентарните избори бе лидер на листата на ГЕРБ също в Търговище.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР