Ако искате да получавате информация за най-важното от сектора на

...
Коментари Харесай

Седмични новини за енергетика: Цени на тока от лятото - какви са изненадите; Кой ще застрахова "Турски поток" през България;

Ако желаете да получавате информация за най-важното от бранша на енергетиката, може да се абонирате за седмичния ни е-бюлетин.
Цените на тока и природния газ бяха измежду водещите енергийни вести през миналата седмица. Двете имат доста общо - цените са ясни, само че решенията, които ще последват от настояванията на сдруженията - не. Причината - цената на електрическата енергия от юли зависи от либерализацията, а стойностите на природния газ - от изборите.

Да стреляш на сляпо. Причината са предстоящите огромни енергийни промени, с които новият парламент ще би трябвало да се захване незабавно след изборите.

Става дума за либерализацията на пазара, развалянето на договорите с американските централи, премахването на НЕК като публичен снабдител и обезпечаването на тока за бита през борсата.

На 1 април Комисията за енергийно и водно контролиране не можа да дефинира нова цена на природния газ по този начин, както изисква Законът за енергетиката., с цел да може калкулации от да бъде отсрочен за след изборите на 4 април.

В същото време в границите на цяла една година съвсем нищо не се случи към процедурата по построяването на АЕЦ " Белене ". От друга страна, в случай че до наскоро позицията на Министерството на енергетиката за бъдещето на плана бе безапелационна и ясна - " ще се строи ", то в този момент към този момент има разколебаване.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР