Ако искате да отпътувате от летищата на белгийската столица утре,

...
Ако искате да отпътувате от летищата на белгийската столица утре,
Коментари Харесай

Очаква се хаос на летищата в Брюксел

Ако желаете да отпътувате от летищата на белгийската столица на следващия ден, по-добре си подгответе авариен проект , написа.

Дейността на летищата „ Brussels Zaventem “ и „ Brussels South Charleroi “ ще бъде съществено нарушена поради общонационална стачка на служители по сигурността , почистването и публичното хранене . Миналия петък управлението на летището в Брюксел разгласи, че всички полети , планувани за на следващия ден /вторник/ ще бъдат анулирани . В последната си актуализация, оповестена по-рано през днешния ден и споделена с „ Politico “, летището твърди, че към 42 000 пасажери /32 000 заминаващи и 10 000 пристигащи/ са наранени от стачката, като се чака на следващия ден идващите пасажери да са 14 000 /вместо в началото плануваните 24 000/. По данни на чиновниците стачката не би трябвало да засегне товарните интервенции .

До момента към 200 полета са били анулирани единствено от „ Brussels Airlines “ – белгийското дъщерно сдружение на „ Lufthansa Group “, което в изказване, изпратено по имейл, заяви, че има 21 000 пасажери, резервирали полети за 1 октомври. Според изказването идването на полетите без съществени разстройства в часовете за осъществяване към момента е допустимо.

„ Пристигащите пътнически полети могат да бъдат осъществени, само че е допустимо да бъдат анулирани, “, оповестиха чиновници на летището в Брюксел на формалния му уеб страница.

По-рано през днешния ден летището в Шарлероа също беше насила да анулира всички заминаващи полети , резервирани за на следващия ден , откакто в началото разгласи, че ще резервира потенциала си на 30 % от плануваните полети.  Въпреки това управлението успокои, че всички входящи полети ще бъдат изпълнени . Актуализираното решение е било взето, защото по време на стачката ще работят прекомерно малко чиновници по сигурността, с цел да се извършват полети, съобщи представител пред белгийската преса.

Това не е първият сходен проблем , пред който са изправени основни летища в Европа . На 12 септември рутинната активност на летището в Шарлероа беше нарушена от неочаквана стачка, която докара до анулация на всички полети и продължителни разстройства през идващите дни. Компанията „ Ryanair “, най-големият оператор на Шарлероа, второто по натовареност летище в Белгия, не пожела да даде коментар пред медията по отношение на идната стачка. Стачката беше оповестена като част от акцията на европейските синдикати против това, което те дефинираха като „ конкуренция към дъното “ , визирайки изискванията на труд за доста чиновници, в това число хигиенисти, охранители и чиновници в хранителния бранш. Една от главните цели на митинга , в който ще вземат присъединяване и служащи по почистването и защитата от девет европейски страни, е да бъде ориентирано вниманието към преразглеждането на директивата на Европейски Съюз за публичните поръчки , оповестена от председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

„ Профсъюзите приканват за нови правила, които да укрепят груповото договаряне, да подобрят изискванията на труд и да обезпечат качествени услуги за общностите “, разгласи синдикалната федерация „ UNI Europa “.

Ще банкрутират ли Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “ и „ Мини Марица-изток “, в случай че няма изключително съвещание на Народно събрание?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР