Ако искате да осъществите мечтите и целите си, следвайте правилото

...
Ако искате да осъществите мечтите и целите си, следвайте правилото
Коментари Харесай

Вълшебното правило на 72-та часа, което сбъдва мечтите ни

Ако желаете да осъществите фантазиите и задачите си, следвайте правилото на 72-та часа. Трябва да започнете да въплъщавате концепциите си не по-късно от 72 часа (или 3 дни), откакто са ви хрумнали. Това е оптималният интервал, в който би трябвало да извършите първата крачка към достигането на дълготрайната цел.

Германският бизнес съветник Бодо Шефер твърди, че в случай че отложим осъществяването на замислената задача или концепция с повече от 72 часа, вероятността тя да остане неизпълнена скача до 85 %.

Ако незабавно пристъпим към реализирането на замисъла си, ние даваме сигнал на мозъка, че задачата е значима за нас. Като вършим първите стъпки – даже да са толкоз елементарни като изпращането на няколко имейла или търсенето на информация, ние се програмираме за триумф. Отлагането, в противен случай, подкопава вярата ни в личните сили и понижава възможностите да осъществяваме фантазиите си в живота.

Според фамозния първи закон на английския историт Сирил Паркинсън „ работата запълва времето, което сме й определили”. Тоест, задачата нараства по значение и трудност, колкото повече време отдаваме за реализирането й.

Така в случай че отделим една седмица за нещо, с което можем да се оправим и за два часа, придаваме непотребна значимост на плана и подсъзнателно се убеждаваме, че той е прекомерно сложен. Този закон изяснява и магията на крайния период – съответните времеви рамки ни карат да работим по-ефективно.

„ За осъществяването на всяка задача определете три стъпки, които ще ви приближат към реализирането й. Съставете поредност от елементарни, съответни дейности, които би трябвало да свършите през днешния ден, на следващия ден (до 23:00 часа) и вдругиден (до 23:00 часа)” , поучава писателят и оратор Тимъти Ферис.

„ Когато определите кои ще бъдат трите стъпки, изпълнете три дейности от графата „ да се направи веднага”. Просто се заемете и ги свършете неотложно. Естествено, това би трябвало да бъдат елементарни дейности, с които можете да се справите за пет минути най-много. „ Утре” значи „ Никога”. Каквато и да е задачата, направете първата стъпка незабавно!” , поучава специалистът.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР