Ако искате да инсталирате , да построите вятърни генератори или

...
Ако искате да инсталирате , да построите вятърни генератори или
Коментари Харесай

Еврофинансирането на проект за зелена енергия

Ако желаете да инсталирате, да построите вятърни генератори или да пандизите цикъла на вашето произвеждане с компост, Европейският съюз предлага извънредно разнородни благоприятни условия, с цел да поддържа плана ви. Финансирането е част от Зелената договорка (цялата информация за нея на едно място може да видите в ) и цели превръщането на Европейски Съюз в съвременна, ресурсно ефикасна и конкурентоспособна стопанска система. На локално равнище фондовете обаче към момента следва да бъдат утвърдени и конкретизирани. Със сигурност благоприятни условия за приемането на средства ще има по Плана за възобновяване и резистентност, както и по оперативните стратегии в новия програмен интервал.

е от решаващо значение за реализиране на задачите на Европейски Съюз за климата през 2030 година и по-късно - през 2050 година В същото време силата би трябвало да бъде сигурна и налична за потребителите и бизнеса. За да се случи това, държавите-членки би трябвало да трансформират своите енергийни системи в изцяло интегриран, цифровизиран и конкурентен енергиен пазар на Европейски Съюз, който се основава значително на възобновими източници (). В допълнение към регулаторните промени, държавите-членки също ще би трябвало да разрешат и предизвикват по-нататъшни вложения в чиста сила, в това число енергийна успеваемост. Това ще се случва главно с кохезионните фондове и Планът за възобновяване и резистентност, който цели реформиране на цели браншове (отворените стратегии се чакат, в най-хубавия случай, след средата на 2022г.).

Финансиране от NextGenerationEU 2021-2027 : Около 5,8 милиарда евро ще бъдат вложени в планове за проучвания и нововъведения в енергетиката по. Тези планове имат за цел основаването и подобряването на технологии за чиста сила, като интелигентни енергийни мрежи, приливна сила и предпазване на сила. Европейската изпълнителна организация по климата, инфраструктурата и околната среда () ръководи част от Horizon Europe в региона на превоза и енергетиката, както и нововъведенията в енергийно ефикасни технологии и решения за здания, отопление и изстудяване и други

(Фондът за иновации) се концентрира върху нови технологии и огромни планове, които могат да доведат до доста понижаване на излъчванията, в това число новаторски нисковъглеродни технологии и процеси в енергоемките промишлености, хващане и потребление на въглерод, хващане и предпазване на въглерод, произвеждане на сила от възобновими източници и предпазване на сила.
Реклама
Нова подпрограма на програмата + е отдадена на прехода към чиста сила и предложи поддръжка за реализиране на устойчиви енергийни политики, които способстват за реализиране на задачите на Европейския зелен пакт. С таргетиран бюджет покрай 1 милиард евро за интервала 2021-2027 година, подпрограмата има за цел да улесни прехода към енергийно ефикасна, основана на възобновима сила и устойчива стопанска система посредством финансиране на координационни и подкрепящи дейности в цяла Европа. LIFE+ и Фондът за нововъведения ще се съсредоточат върху новаторски и демонстрационни планове " покрай пазара " и се ръководят от CINEA.

И още: Механизмът за свързване на Европа () е инструментът за подпомагането на развиването на енергетиката, превоза и цифровата инфраструктура. Разполага с 42,3 милиарда евро за поддръжка на вложения в инфраструктурни мрежи на Европейски Съюз за сила (8,7 милиарда евро) през 2021-2027г. На всеки 2 години Европейската комисия изготвя лист с, които могат да аплайват за финансиране. Първата покана за показване на оферти на започва на 7 септември 2021 година, като дава 785 милиона евро за планове, свързани с чиста сила.

(Фондът за обективен преход) финансов инструмент, който дава персонализирана поддръжка на най-уязвимите и интензивни на въглища райони в прехода към по-зелена стопанска система. През интервала 2021-2027 година той ще активизира минимум 150 милиарда евро вложения за намаляване на социално-икономическото влияние.
За да се реализиран задачите на енергийния съюз и да се поддържа преходът към чиста енергийна система, има потребност от в допълнение привличане на частно финансиране посредством следните начинания:, както и платформата и неговите общности на познания и нововъведения (ОЗИ), в това число,, Всяка компания може да бъде сертифицирана по, да получи за своите артикули, да обезпечи за своите пробивни нововъведения За компании, които минават към резистентен бизнес модел, се вкарва набор от тласъци и поддържащи принадлежности: Плавният достъп до е ще зависи от ден на ден от спазването на задачите на (вижте новия комфортен за приложимост, наличен онлайн) и правилото " не нанасяйте забележителна щета " ; От 2022 година ще има таргетирана поддръжка за МСП в техния зелен преход. Очакват се онлайн калкулатори за " ", основан на. Всяка нелоялна конкуренция, произлизаща от " green washing ", ще бъде сложена под надзор с нова на Комисията. Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Моника Върбанова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР