Ако искаш да се почувстваш като Джеймс Бонд, трябва да

...
Ако искаш да се почувстваш като Джеймс Бонд, трябва да
Коментари Харесай

Скрита лимонка с мощ от Германия за Джеймс Бонд

 26-2-6kol

Ако искаш да се почувстваш като Джеймс Бонд, би трябвало да седнеш в Aston Martin и да натиснеш газта. За това са нужни най-малко 150 000 евро. Толкова е стартовата цена на новия базов модел Vantage. Базов в тази ситуация звучи някак несвоевременно, тъй като се отнася за кола фантазия. Тя в действителност е най-малката като размери и най-евтината в гамата на английския производител, само че за мнозина е най-хубавата за шофиране. На външен тип наподобява поразително на специфичния DB10, с който Агент 007 с Даниел Крейг в основната роля избавя човечеството от неприятните във кино лентата „ Спектър “.



Да бъдат положителни герои на пътя ще бъде сложна задача за притежателите на новия Vantage, откакто разполагат с толкоз рискова машина. Чрез потребление на карбонови съставни елементи тежестта на двуместната кола е свалено до 1530 кг. Олекотено е всичко – от структурата до стелките на пода.

 26-4-6kol

Двигателят е взаимстван от различен пращящ от мускули спринтьор – AMG GT. С емблемата на Aston Martin немският четирилитров битурбо мотор V8 генерира 510 конски сили и оптимален въртящ миг 685 Nm. Тягата се изпраща към задните колела през 8-степенна автоматизирана трансмисия ZF. За феновете на работата със скоростния лост ще има и 7-степенна ръчна кутия, при която втора предавка се намира тъкмо пред трета.

 26-5-6kol

За първи път Aston Martin употребява електронен диференциал на задния мост. Той работи с векторно систематизиране на въртящия миг и за милисекунди пренасочва тягата сред колелата за оптимално сцепление. Така се оползотворява по най-хубавия метод ресурсът на мотора – и в гонки, и във ежедневно шофиране. Който има подобен автомобил, мъчно ще устои на изкушението да го пришпори по пистата, а на път за нея да „ скъса “ на „ ластици “ няколко Porsche-та или AMG-та. Новият Vantage има преимуществото на по-ниското си тегло, с помощта на което форсира за 3,6 секунди до 100 км/ч и развива оптималната скорост 314 км/ч.

 26-6-6kol

През 2019 година в модела ще се появи по-мощен и по-скъп вид с мотора V12 от Aston Martin DB11 с мощ над 600 коня. По отношение на електрониката английският производител взаимства всичко най-хубаво от колегата си Mercedes. Но във визията е безспорен индивидуалист с безподобната предна част с огромна и ниска карбонова решетка и дребни LED фарове.

 26-7-6kol

Конструкторите са отделили обичайно място за багажник с размер 350 л, което е окей за расова спортна кола с дължина 4,47 м и височина единствено 1,27 м. Собствениците на Aston Martin не пътуват с огромни чанти, а с огромни портфейли. С новия Vantage ще се виждат отдалеко, в случай че изберат жълтия цвят на скрита лимонка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР