Ако искаш да минеш бариерата в Стария град, трябва да

...
Ако искаш да минеш бариерата в Стария град, трябва да
Коментари Харесай

Пълен абсурд! Пловдивчанка дава стотици левове за пропуски, за да ремонтира къщата си в Стария град

Ако искаш да минеш бариерата в Стария град, би трябвало да плащаш всеки ден сред 20 и 50 лв., като в тези пари не влиза правото за паркиране. Това са ограниченията, с които градските управляващи се борят с колите в архитектурния резерват. Дотук добре, само че като всяко нещо у нас и в това има освен недомислици, само че и прям парадокс. Често управляващите признават, че доста къщи в архитектурния резерват са в недобро положение, защото притежателите им не ги поддържат. Оказва се обаче, че понякогаобщинската администрация освен не оказва помощ, а и пречи на сходни начинания, написа trafficnews.bg.

Пловдивчанка реши да показа с всички за неуместната обстановка, в която е изпаднала. На процедура, с цел да приключи главния ремонт на къщата си, тя би трябвало да дадестотици левове единствено за… пропуски. Така вместо средствата да отидат за боядисване на фасадата или различен детайл от къщата, тя би трябвало да ги заплати на Община Пловдив, и то за какво… с цел да преминат колите на майсторите 300 метра.

През къщата на пловдивчанката би трябвало да минат редица майстори, всеки от които носи свое съоръжение – т.е. би трябвало да отидат с колата до къщата. За всеки ден, в който въпросните служащи би трябвало да отидат до обекта, собственичката се бърка сред 20 и 50 лв.! Защо сред 20 и 50 лв.? В Оперативна програма „ Организация и надзор на транспорта” също имат ценоразпис. Ако желаете пропуск за строители за след 4 дни ще платите 20 лв., само че в случай че желаете от през днешния ден за на следващия ден – услугата е експресна и би трябвало да се бръкнете 50 лв..
Така, в случай че строители би трябвало да работят 4 дни на обекта, собственичката ще заплати 200 лв.. Освен тях, пловдивчанката чака най-малко още 3-4 разнообразни компании, които да работят по другите детайли на сградата…. Сложете още по 200-250 лв.. Така градските управляващи ще приберат жестоко – 1000 лв.. Още по-големият парадокс е, че тези пари би трябвало да се платят единствено, с цел да се измине дистанцията от бариерата до къщата, което е към 300 метра. Колите няма да стопират на улицата, защото в двора на парцела има 2 паркоместа, които те ще употребяват.

Преди промените на всяка една разпоредба, обвързвана с цени, от администрацията би трябвало да дадат подробни претекстове за резултата, който ще има смяната. От една страна наподобява неуместно да се желаят 50 лв. за „ експресна” услуга за пропуск, който се изготвя за няколко минути. Това повече от ясно значи, че въпросните рестрикции не са толкоз против колите в Стария град, а с цел да се изкарат едни пари от хората… Дотогава от локалната власт не трябва да се оплакват, че има къщи в резервата, които не се поддържат, тъй като и те може би носят виновност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР