„Ако искаме здравеопазването в България да се промени, трябва да

...
„Ако искаме здравеопазването в България да се промени, трябва да
Коментари Харесай

Заедно за повече здраве: Сега повече от всякога ни е нужен надпартиен консенсус

„ Ако желаеме опазването на здравето в България да се промени, би трябвало да има надпартиен консенсус, общо обединяване за съответни политики и цели да бъде реализирано. За някои тематики, опазването на здравето е една от тях, парламентарно болшинство от 121 депутата не е задоволително, с цел да има съответен прогрес. “ Това сподели ръководителят на ARPharM Деян Денев при откриването на четвъртата национална конференция „ Заедно за повече здраве “. Той акцентира, че самодейността може да бъде поръчител за реализирането на такива цели и политики, без значение кой е на власт и кой в съпротива.

Мнението му поддържа и министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова, която добави, че надпартийният консенсус е необходим, с цел да бъдат реализирани дълготрайни резултати и да може да се приказва за вложения и политики.

Председателят на БЛС доктор Иван Маджаров съобщи, че до момента в който при основаването на този формат се е говорело повече за вложенията, в днешния ден, изключително на фона на политическите събития в страната, би трябвало да се обърне внимание на думата „ дружно “. „ Ако политиците не могат да се обединят по други тематики, то би трябвало да го създадат във връзка с опазването на здравето “, сподели той.

„ Очаквам да реализираме надпартиен консенсус и да има хрумвания и политики, които да бъдат продължени от идващите политици, които и да са те “, сподели ръководителят на БФС Велина Григорова.

Качество на опазването на здравето, комплексност на здравната грижа и ранно разкриване на болесттите, прецизна диагностика, реализира на съответни резултати, които могат да бъдат измервани с съответни ограничения са измежду основните тематики на днешната конференция, по които ще бъдат показани и на практика оферти.

Дискусията се провежда от самодейността „ Заедно за повече здраве “, в която вземат участие съсловните организации на лекарите и на фармацевтите, както и Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България. Целта на форума е да се обсъдят опциите за подсилване на здравната система през 2022 година посредством увеличение на успеваемостта и реализиране на резистентност на вложенията в опазване на здравето.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР