Ако искаме по-високи доходи, това означава, че трябва да търсим

...
Ако искаме по-високи доходи, това означава, че трябва да търсим
Коментари Харесай

През юли ще усетим колко сме богати

Ако желаеме по-високи приходи, това значи, че би трябвало да търсим съществени вложения. Има обаче съществени причини, че икономическият растеж стартира да се стабилизира. Това обясни пред БНТ  Иван Нейков, някогашен обществен министър, Балкански институт по труда и обществената политика. Той акцентира, че една от най-важните промени за жителите е тази при обществените пенсии в размер на 25% от минималната работна заплата. 

Те престават да бъдат тип пенсия, и стават в допълнение обществено заплащане. Затова доста хора ще би трябвало да подадат заявление, защото тези помощи към този момент няма да се заплащат от Национален осигурителен институт.

Според специалиста, през 2019 година инфлацията у нас ще нараства. " 2019 година ще забележим по-висок растеж на инфлацията в сравнение с предходни години. Това ще изяде значително розовия цвят в посланията на ръководещите ", сподели Нейков. По думите на проф. Христина Вучева, упованията са по-сериозни промени в приходите да има от 1 юли, когато ще се трансформират пенсиите и някои заплащания.

" Това, което визира по-голям кръг хора, е обещанието да се усилят с 10% заплатите на работещите в администрацията и с 20% да набъбнат заплатите на работещите в образованието ", добави икономистът роф. Христина Вучева.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР