Ако искаме да решим фундаменталния въпрос тази страна да има

...
Ако искаме да решим фундаменталния въпрос тази страна да има
Коментари Харесай

Христо Иванов: Надявам се съвсем скоро страната да има правителство

Ако желаеме да решим фундаменталния въпрос тази страна да има постоянно държавно управление, тази настройка е неизбежна. Но би трябвало да сме подготвени, че тя ще бъде сложна за деяние. Това съобщи съпредседателят на “Демократична България ” в предаването “Лице в лице ” по bTV.

" Изглежда, че сме покрай финала, само че защото се води комплициран развой на двустранна база от мандатоносителите, не мога да кажа тъкмо какъв брой близо сме. Надявам се напълно скоро страната да има държавно управление ", добави Иванов. 
“Демократична България ” е за бързо влизане в Шенген и Еврозоната
“Искаме промяна на философията на властта, а не да заместваме едни центрове на власт с други ”, съобщи при започване на консултаци...

Той посочи, че макар сложността си, конфигурацията има опция да сътвори ръководство за България, което да се базира на болшинство, без да разчита на гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Той е безапелационен, че “Демократична България ” ще даде поддръжката си за един от главните цели на групировката - рестарт на правосъдната власт.

“Шансът да създадем рестарт на правораздаването е извънредно значима причина “Демократична България да даде своите гласове на болшинството. Ако ръководството не разчита на гласовете на ГЕРБ и на Движение за права и свободи, това ще ги сложи в политическа изолираност, тъй като те са носителите на най-високата централизация на корупцията. Корупция има на всички места в българското общество и политика, само че те са носители на модела ”, сподели Иванов.

“Политическата рецесия в България не е рецесия на три избора или на спора сред Радев и Борисов. Тя е рецесия на въпрос по какъв начин и при какви условия се упражнява властта в България ”, добави още той.

Съпредседателят на обединяването дефинира настояването на “Продължаваме смяната ” КПКОНПИ да продължи да съществува, до момента в който прокуратурата не се стабилизира като неприятен метод. Той посочи, че КПКОНПИ е едно положително място, откъдето да стартира рестартът.
Иванов: Нямаме разлики с " Продължаваме промяната ", забавянето идва от наша страна
Получихме през вчерашния ден сутринта текста на приложенията към споразуменията. Става закъснение по наша виновност, само че аргументите са софтуерни. Нашите е...

“Този метод може да бъде нужен в едно спешно положение просто тъй като имаме един човек, на който цялото общество му споделя ”Ходи си, Гешев ”. И той продължава да стои и да нахалства. Това ще продължава най-малко до момента в който не сменим състава на Висшия правосъден съвет, тъй че да има нови хора, които да му потърсят отговорност ”, сподели Иванов.

Христо Иванов добави, че настройката на “Демократична България ” да взе участие в ръководството е с експертни фигури. А той самият, като партиен водач в оставка, да остане да работи в Народното събрание. “И аз, и ген. Атанасов взехме решение да стоим малко по-назад, да не товарим структурата с прекомерно огромна политизация. Мисля, че това е добра формула. Ние не можем да се откажем да носим отговорност, тъй като сме в Народното събрание и там я носим. Това да схванеш, че в някакъв миг може би е добре да направиш крачка настрана, не споделям обратно, също е част от носенето на отговорност ”, сподели още Иванов. Той удостовери, че лансираното име от Демократична България за министър е на Надежда Йорданова.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР