Ако искаме да решаваме важните теми за българските граждани -

...
Ако искаме да решаваме важните теми за българските граждани -
Коментари Харесай

Атанасова: Не е важно с кой мандат ще се състави правителство

Ако желаеме да решаваме значимите тематики за българските жители - инфлация, приходи и бюджет, би трябвало да стартираме градивни диалози за сформиране на държавно управление . Това сподели в Русе ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова .

Тя още веднъж съобщи, че не е значимо с кой мандат ще бъде формиран кабинет , а да се приказва за политики и цели, само че без слагане на ултиматуми и условия сред политическите сили.

Десислава Атанасова разяснява и тематиката, обвързвана с дейностите на Министерство на вътрешните работи по ограничение на мигрантския поток . Заради серията от събития, които се случиха на българо-турската граница и навътре в страната и все по-честите офанзиви на групи с мигранти, от ГЕРБ-СДС оферират законодателна самодейност за смяна в Наказателния кодекс .

Надяват се през тази седмица в комисията по правни въпроси да се обсъдят текстовете, които се отнасят до завишаване на глобите при положение на трафик на мигранти . Това касае освен границата с Турция, само че и на Европа и в случай че не обединим старания, то тогава Шенгенското пространство наподобява все по-далечно, сподели още Десислава Атанасова. Тя изрази и вяра политическото опълчване да не вземе превес за следващ път и без значение кой е вносител, измененията в Наказателен кодекс да бъдат прегледани в най-бърз порядък, с цел да има страната изразителен отговор на мигрантската рецесия.

Десислава Атанасова засегна и тематиката за измененията в Изборния кодекс . Тя е безапелационна, че направените отстъпки за Обществения съвет, регион " Чужбина " и заявките за гласоподаване зад граница, остават, с цел да има градивен спор, само че от ГЕРБ желаят да се даде опция жителите да избират по какъв метод да гласоподават . Според нея, четиричасовият спор за заглавието на един законопроект е сериозна загуба на парламентарно време и добави, че един пленарен ден в Народно събрание коства към 200 хиляди лв., които се заплащат от българските жители.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР