Ако искаме бързо правораздаване, трябва да имаме бавно законодателство. Това

...
Ако искаме бързо правораздаване, трябва да имаме бавно законодателство. Това
Коментари Харесай

Радомир Чолаков, ГЕРБ: За бързо правораздаване трябва бавно ...

Ако желаеме бързо правосъдие, би трябвало да имаме постепенно законодателство. Това съобщи третият в листата на ГЕРБ-СДС в Пловдив-град Радомир Чолаков по време на спор в БТВ радио за промяната в правосъдната система.

„ Трябва да водим полемика по какъв начин правораздаването да бъде забързано вместо да водим полемика за лични въпроси, които няма по какъв начин да допринесат за ускоряването на делата”, сподели още той и добави:

„ В последните месеци от изявления на разнообразни партии излиза наяве, че явно за тях най-големият проблем е да се махне основният прокурор и да се закрият Специализираният съд и Специализираната прокуратура, в случай че може незабавно. Ако се махнат и закрият, дали делата ще се ускорят?”, попита риторично юристът и добави, че резултатът би трябвало да се реализира посредством смяна в нормативните актове.

„ Хвърляме се върху едно име и забравяме за значителното. Аз желая да приказваме за значителното – да решим каква да е длъжностната характерност на основния прокурор, в случай че би трябвало да променим Конституцията, само че, няма никакъв смисъл да се сменят хората, в случай че пълномощията остават същите. Ние би трябвало да понижим формализма в процесите, а не да се занимаваме с персони и да унищожаваме цялостен един съд, основан точно за да се преодолее корупцията”, добави третият в листата за 16-ти МИР.

„ Надявам се гласоподавателите да гласоподават за ГЕРБ, тъй като виждат сега какво е след ГЕРБ – след ГЕРБ е безпорядък, безредица, произвол, уволнения всеки ден без никакви претекстове. Аз съм сигурен, че те желаят този безпорядък да спре и да се възвърне реда в България”, прикани Радомир Чолаков.

На изборите на 11-ти юли коалиция ГЕРБ-СДС е с № 5 в интегралната бюлетина.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР