Ако искаме България да се развива като силна и успяваща

...
Ако искаме България да се развива като силна и успяваща
Коментари Харесай

Трябва да създаваме условия в България да растат здрави, волеви и сплотени млади хора: Радев

" Ако желаеме България да се развива като мощна и успяваща страна в стопанската система, науката, културата, спорта, в свят на остра конкуренция, би трябвало да сътворяваме условия да порастват здрави, мощни, волеви, душевен устойчиви и сплотени младежи ”. Това съобщи президентът Румен Радев на гала в Гербовата зала на " Дондуков " 2, на която бяха наградени 24 деца от цялата страна, взели участие в самодейността " Спортувай с президента ".

Инициативата беше оповестена от президента Румен Радев през 2019 година и има за цел да предизвиква физическата интензивност на българските деца. В приветствието си по време на церемонията президентът изрази убеденост, че самодейността ще продължава да се разраства и да обгръща от ден на ден деца в цялата страна. " Трябва да приобщаваме още от най-ранна детска възраст нашите деца към магията на спорта ", акцентира президентът.

 

" Искрено се веселя, че в навечерието на Международния ден на детето имам опция да отлича най-достойните за високите им достижения ", акцентира президентът Радев. По думите му демонстрираните от отличените деца старания, воля и умения в надпреварите, проведени в границите на самодейността " Спортувай с президента ", са горделивост и вяра за бъдещето на България.

 

С плакети " Спортувай с президента " бяха наградени 24 деца, постигнали най-високи резултати от " Президентски тест " – комплекс от осем известни двигателни извършения за премерване на мощ, устойчивост, експедитивност, сръчност и еластичност. Отличията на наградените 12 девойки и 12 момчета в четири възрастови категории са за реализирани високи резултати на " Президентски тест " и проява на отлични физически качества, за спортно безстрашие и воля на първенци.

 

В приветствието си президентът акцентира и огромния принос, който имат родителите, преподавателите и треньорите на отличените деца и им изрече признателност за тяхната сила и безрезервност.

 

Партньорите и доброволците на самодейността " Спортувай с президента " бяха удостоени със специфични грамоти за повсеместен принос в развиването на спорта и младежите и за подкрепяне на активността на самодейността. " Без вашата съпричастност и отдаденост самодейността не би имала същия образ. Вие давате един превъзходен образец по какъв начин обществото и институциите би трябвало да работят дружно в името на нашето бъдеще – нашите надарени, прелестни деца ", съобщи президентът.

 

От името на наградените Ивайло Христов, възпитаник от 9-ти клас на ЧСУ " Свети Георги ", благодари на президента Радев за поддръжката и поощряването на децата в устрема им да бъдат единни, горди и почтени българи.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР