Ако исках да вляза в политиката, щях да бъда кандидат

...
Ако исках да вляза в политиката, щях да бъда кандидат
Коментари Харесай

Доц. Мангъров: Действията на властта срещу COVID-19 нанасят щети

Ако желаех да вляза в политиката, щях да бъда претендент на друга партия, а не на АБВ и да бъда имунизиран най-малко два пъти. Моята цел не е да вляза в политиката. Това сподели пред БНР доцент Атанас Мангъров, за който от партия АБВ оповестиха, че ще бъде в листите им за идните парламентарни избори.

Той изясни, че обиколките му с водача на партията Румен Петков за срещи с хора в страна са били за да коментира здравни тематики, а не като политическо показване.

" АБВ са от моята страна на бариерата. Това, което се случва в политиката, се основава на медицински решения, които са несъответстващи и неразбираеми за мен. Явно методът да се трансформират неща е този. Моята цел е да се опитам да оказа помощ от здравна позиция на това, което се случва в страната ", изясни още инфекционистът и акцентира, че и партията на Слави Трифонов " ИТН " скоро " ще премине от вярната страна на бариерата ".

" Винаги съм бил доста десен човек, не съм ляв. В АБВ съм чисто от здравна позиция - като доктор ", акцентира той. Мангъров беше безапелационен, че в тематиката за Covid-19 има доста малко медицина и доста политика. Той изясни, че въпреки и да е приказвал доста по медиите, не е бил чут: " Чу ме единствено министър председателят Бойко Борисов ", съобщи той.

По думите му дейностите на ръководещите за битка с ковид нанасят стопански, финансови и душевен вреди. Във връзка с така наречен английски, африкански и бразилски варианти на ковид, доцент Мангъров разяснява: " За тях споделят, че те не провокират по-тежко заболяване, само че в това време дават по-висока смъртност. Това от здравна позиция нещо не се връзва ".

Според него, в случай че имунизациите работят и на старите, и на новите варианти, би трябвало и остарелият, и новият вариант да имат един и същи антиген и хората, които са изкарали остарелия вариант, не би трябвало да се разболяват от новия. Той попита какво ще вършим, откакто излиза наяве, че имунизацията на " Астра Зенека " не би трябвало да се слага на хора над 65-годишна възраст, а България е поръчала максимален брой от тези ваксини.

" Държавата не е сбъркала, тя се води по решенията на Европейската комисия. Ние сме закупили котка в торба. Правим нещо, само че не знаем какво тъкмо вършим ", разяснява още той. По думите на доцент Мангъров съветската ваксина " Спутник V " не е панацея, само че е по изпитана от другите.

Във връзка с така наречен английски, африкански и бразилски варианти на ковид, доцент Мангъров разяснява: " За тях споделят, че те не провокират по-тежко заболяване, само че в това време дават по-висока смъртност. Това от здравна позиция нещо не се връзва ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР