Ако иска да живее дълго и да е здрав, българинът

...
Ако иска да живее дълго и да е здрав, българинът
Коментари Харесай

Само ядове напоследък и косата ми започна да капе. Но една аптекарка ми каза тази маска и вече дори Рапунцел ще ми завиди

Ако желае да живее дълго и да е здрав, българинът би трябвало да се прекланя най-много пред плодовете, зеленчуците, гроздето, бобовите култури, меда, млякото. Това е съвет на проф. доктор Христо Мермерски, създател на 31 книги в региона на целебното и здравословното хранене, националната и естествената медицина.

Някои са преведени в Съединени американски щати. Книгите на професора са плод на 6 десетилетия научна работа. Описал е наличието на хранителни субстанции и детайли в 100-те най-лечебни и най-любими на българите храни, както и заболяванията, които те предотвратяват и лекуват.

Ценни препоръки за храните, които могат да ни поддържат в отлична форма, съдържа и последната книга на именития академик – „ Как да пречистим и да подмладим нашия организъм “.

Описал е в трудовете си неповторимите качества на всеки плод и зарзават, които постоянно не оценяваме. Мъдростта: „ Вода гази, жаден върви! “, важи изключително за пловдивчани – живеете в обилие от плодове и зеленчуци, които постоянно пренебрегвате, постоянно от неведение, споделя проф. Мермерски.

Вижте питателните и лечебните качества на най-полезните плодове, показани детайлно от проф. Христо Мермерски, представен от „ Марица “.

Шипковият плод е същински поливитаминен концентрат, който съвсем няма аналог в природата с толкоз доста витамини, съчетани в един-естествен артикул. Още в древността е приет като скъпо и лечебно средство.

Плодовете съдържат дъбилни субстанции, захари, пектин, фитонциди, лимонена и ябълкова киселина, етерично флавоноиди, витамините С, В1, В2, К, А, Р, Р1, минералите калий, калций, магнезий.

Лечебните свойства на шипката са разнородни. Действа диуретично, запичащо и кръвосъсирващо. Понижава наличието на холестерол в кръвта. Намалява чупливостта на капилярите заради съществуването на витамин Р, флавоноиди. националната медицина предлага шипката при коклюш, диабет, мъчно уриниране, отмалялост, дизентерия, червен вятър.

В природата не съществува различен натурален артикул от овощията, толкоз богат на витамини. По този индикатор шипките са преди всичко по доста високото наличие на витамин С – 500-2500 мг, витамин В1 и В2 и на второ място по каротин. От микроелементите най-добре е показан силицият.

Шипката съдържа доста захари – фруктоза, глюкоза, захароза, а също по този начин и пентозани, скорбяла, белтъчини, азотни субстанции, енергични масла.

Още Хипократ е употребявал шипката като противовъзпалително средство. По-късно е била употребена за лекуване на рани от захапване на куче, заради което е наричана кучешка роза. Руската национална медицина употребява шипката за лекуване нарани.

След издаването на книга на Йеронимус Бош потреблението на шипката се уголемява като сироп, масло и мас при кръвохрачене, повръщане, инфектиране на венците.

Според британския академик Полинг лечебният резултат на шипката се дължи на огромни количества витамин С, което оказва помощ при простудни болести, нервно-психическа отмалялост.

Причината е в антиоксидантните качества на витамина, който пречи на стареенето, на атеросклерозата, инсултите, инфарктите, предотвратява образуването на отоци и асцит.

Днес научните лаборатории откриват и други антиоксидатни в шипката, настоящи в това направление -х каротиноиди, витамин Е, флавоноиди. Шипковият плод намалява кръвната захар, подтиква кръвообразуването, обмяната на веществата и покачва имунитета.

Шипката работи лечебно и при сърдечни болести, бъбречни, жлъчни разстройства, стомашно-чревни, гинекологични проблеми, чернодробни болести, цирози.

Помага за предотвратяването на тумори и рак.

Кои заболявания лекува шипката?

1. Има противовъзпалително деяние и се употребява за лекуване нарани.

2. За повишение на съпротивителните сили на организма и имунитета му

3. За лекуване на скорбут

4. При нервно-психическа отмалялост и простуди

5. Против инсулт и инфаркт

6. За закъснение развиването на атеросклерозата и стерилитета

7. При инфектиране на стомашно-чревната и бронхиална лигавица

8. Понижава кръвната захар

9. Стимулира кръвообращението

10. Подобрява обмяната на веществата

11. Препятства развиването на гнилостни бактерии в червата

12. Подобрява сърдечната активност

13. усъвършенства активността на черния дроб

Лечението с шипка може да стане основно посредством чайове, настойки, мармалади, конфитюри.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР