Ако имате вземане-даване с нарцис или с човек, който според

...
Ако имате вземане-даване с нарцис или с човек, който според
Коментари Харесай

7 признака, по които ще разберете, че излизате с нарцис

Ако имате алъш-вериш с нарцис или с човек, който съгласно вас може да е социопат, от време на време може да е много мъчно да си обясните какво в действителност се случва. Така да вземем за пример евентуално постоянно се чувствате сами във връзката, само че не сте сигурни за какво. Имате възприятието, че постоянно казвате неправилното нещо, което разгневява колегата ви, само че нямате визия какво тъкмо е то, написа Business Insider.

Всичко това може да наподобява много объркващо, изключително в случай че не те осведомени по-отблизо с другите разстройства на личността.

Психолози и онлайн общности от хора, претърпели връзки с нарциси, употребяват няколко термина, които им оказват помощ да обяснят протичащото се към тях. Например за какво са се поддали на обаянието на нарциса, за какво тъкмо те са неговия/нейния избор, какво кара човек, който те обичат, да се отнася по този метод с тях.

Веднъж щом започнете да говорите за тези проблеми, ще осъзнаете, че не е обикновено някой да се отнася с вас по този метод.

Дона Андерсен е журналистка и основателка на уеб страницата LoveFraud.com. Тя е претърпяла много принудителен брак със социопат. Днес интернет страницата й е известно място за хора, които са минали през сходни взаимоотношения. В нея те могат да се научат по какъв начин да разпознават и заобикалят социопатите.

Миналият месец Андерсен разгласява текст, в който разказва някои от фразите и думите, за които би трябвало да имате едно мислено, в случай че си мислите, че сте в токсична връзка със социопат и нарцис. В тази публикация тези два термина ще се употребяват като взаимнозаменяеми. Това е по този начин, защото в случай че сте изправени пред сходни обстановки, доста е евентуално да е забъркан човек с нарцистични трендове, в това число социопат.

Бомбардиране с обич

Когато се срещнете за първи път с нарцисите, те ще ви окъпят с обич. Вероятно ще ви кажат, че вие сте доста по-различни от всеки, с който са излизали до момента. Че вие сте „ Човекът “, с който на тях им е било писано да бъдат. Възможно е да ви вършат непрекъснати похвали, да ви подаряват скъпи дарове, даже да ви водят на ваканции.

Реално погледнат обаче те най-вероятно не са принцът или принцесата на вашите фантазии. Забелязали са ви и са решили, че ще се превърнете в прелестен източник на разнообразни изгоди. Затова те са задействали своя сексапил благодарение на техниката, известна като „ бомбардиране с обич “. При нея даден човек ви кара да се чувствате по този начин, като че ли вие сте най-важни на света. Вие пък от своя страна оставате с усещането, че той несъмнено е основан особено за вас, защото наподобява толкоз идеален.

Нищо от това обаче не е действително. Това не е методът, по който би трябвало да протича една естествена връзка, написа доктор Стивън Стосни в Psychology Today.

Ако имате възприятието, че взаимоотношенията се развиват прекомерно бързо, то най-вероятно това в действителност е по този начин, споделя Стосни. Ако някой ви се врича във безконечна обич единствено няколко седмици, откакто сте го срещнали, кълне се, че вие сте сродната му душа и по този метод ви кара да се чувствате неловко, най-вероятно тази обвързаност не идва от положително място.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР