Ако имате усещането, че тези форми вече сте ги виждали,

...
Ако имате усещането, че тези форми вече сте ги виждали,
Коментари Харесай

Нищо неочаквано отвън, но много технологии за новото Audi A6

Ако имате чувството, че тези форми към този момент сте ги виждали, чувството не ви лъже. Нежно е вглеждане, с цел да ги забележите, само че разлики въпреки всичко има.

Разлики има и в дизайна, и в размерите, само че всичко и дребно. Дължината е повишена с 1,27 см, дължината с под сантиметър, а височината – с 25 мм.

Предната маска и радиаторната решетка Silgleframe са съвсем цялостно копие на А7. Профилът наподобява неизменен, само че острите очертания над калниците спомагат да разграничим осмото от седмото потомство на А6. Промените откъм гърба са по-лесно забележими, като считам, че тук дизайнерите са създали нужното.

Истинските промени са в интериора. От А7 е взета 10,1-инчовата MMI инфотейнмънт системата. Под нея е позициониран втори екран с размер 8,6 инча, от който се управлява климатикът и другите функционалности за комфорт на борда. Виртуалният кокпит с 12,3-инчов екран на Audi към този момент е необятно разпрострат в гамата и не изненадва. От компанията декларират, че просторът в интериора и багажника е повишен.

Интересна е MMI навигацията с функционалност за самообразование. Онлайн услуги оферират връзка сред автомобила и инфраструктурата за приемане на противоположна информация за проблемни/опасни сектори от маршрута.

Системите за подкрепяне на лидера в А6 разчитат на 5 камери, 12 ултразвукови датчика и лазерен скенер за пакета Park Assist. Той включва Parking Pilot и Garage Pilot, които самостоятелно маневрират А6 в и от паркомясто или гараж, без в автомобила да има човек.

Audi твърди, че новото A6 се ръководи като състезателен автомобил, въпреки да е маневрен като стилен модел. За това спомага променено окачване, направено в огромна си част от алуминий. По-важното е, че задните гуми също завиват до 5 градуса, което подсигурява въпросната маневреност. Радиусът на завой на автомобил е с 1,1 м по-малък (11,1 м).

В Европа новото A6 ще бъде стартирано с 3,0-литров TFSI турбо V6 с 340 к.с. Клиентите ще могат да избират и сред 3,0-литров TDI с 286 к.с. Дизелът работи взаимно с 8-степенна tiptronic трансмисия, до момента в който TSFI разчита на 7-степенна S tronic кутия.

И двата модела разчитат на така наречен мека хибридна система, която разрешава на A6 да изключва трансмисията от мотора в диапазона сред 55 и 160 км/ч. Системата служи също за като старт/стоп система, която се задейства при скорост под 22 км/ч, изключвайки мотора.

Електрическият Hyundai Kona ще минава до 470 км

Mazda Skyactive-X: бъдещето на бензиновия мотор? (тест драйв)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР