Ако имате стар акаунт в Google, който не сте използвали

...
Ако имате стар акаунт в Google, който не сте използвали
Коментари Харесай

От днес Google започва да изтрива неактивни акаунти

Ако имате остарял акаунт в Гугъл, който не сте употребявали от няколко години, той може скоро да бъде заличен. Тъй като софтуерният колос стартира интервенция по „ разчистване “, започваща през днешния ден като част от неактивните си сметки, оповестява ERT.

Компанията сподели, че ще предприеме поетапен метод, започвайки с сметки, които са „ основани и в никакъв случай не са употребявани още веднъж “.

Гугъл съобщи, че подхваща този ход от съображения за сигурност

Подчертавайки, че забравените и неизползвани сметки е по-вероятно да бъдат хакнати.

Акаунтът в Гугъл дава на потребителите достъп до множеството артикули на компанията. Като услугата за е-поща Gmail и YouTube, употребявайки едно и също потребителско име и ключова дума.

В публична обява през май Гугъл сподели, че повода старите сметки да са по-уязвими е, че те са склонни да разчитат на остарели или наново употребявани пароли. И значително нямат настроена двуфакторна автентификация.

Просто влизане в акаунт или изпращане на имейл би трябвало да е задоволително, с цел да го поддържате деен.

Ако даден акаунт е злепоставен, той може да се употребява за всичко – от кражба на идентичност до източник на злонамерено наличие и спам.

Просто влизане в акаунт или изпращане на имейл би трябвало да е задоволително, с цел да го поддържате деен

Гугъл разяснява още, че четенето или изпращането на имейл посредством Гугъл Drive или гледането на видеоклип в YouTube може да помогне.

След като влезете, добра концепция е да въведете и другия имейл адрес, който сте свързали с акаунта си. За да можете да нулирате паролата си, в случай че я забравите.

Гугъл съобщи, че и на засегнатите сметки, и на имейл адресите за възобновяване са изпратени имейли с предизвестие за идното заличаване.

Още вести четете в категорията Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР