Ако имате смартфон, най-вероятно сте се чудили как след разговор

...
Ако имате смартфон, най-вероятно сте се чудили как след разговор
Коментари Харесай

Facebook не ви подслушва. Истината е по-плашеща

Ако имате смарт телефон, най-вероятно сте се чудили по какъв начин след диалог с другар или сътрудник Фейсбук ви предлага реклами, свързани точно с тематиката на диалог - реклама на грил след диалози за барбекю или ликвидация на полети до дестинацията, която преди малко сте загатнали, че желаете да посетите.

По-малко софтуерно осведомените (и тези, които обичат конспирациите) се тормозят, че някое приложение - или самият телефон - записват диалозите ни. Това не е правилно.

Но истината не е доста по-успокояваща.Тристан Харис, някогашен чиновник на Гугъл, изясни неотдавна какво се случва с рекламите по време на конференция в Лос Анджелис.

" Със сигурност знам, разбор на данните го демонстрира и вицепрезидент на Фейсбук го съобщи: компанията не подслушва диалозите ви. Как тогава знаят какво сте говорили?Това е допустимо, защото в сървърите на Гугъл или Фейсбук има дребна вуду кукла, ваш аватар, модел. И те не би трябвало да слушат какво говорите, тъй като там се пазят всички ваши кликове, лайкове и това кара тази кукла да се държи от ден на ден като самите вас. Всичко, което трябваше да направя, е да симулирам диалог с вуду куклата и знам какъв диалог сте провели вие, без да би трябвало да ви чувам ", споделя той.

Така че - не, софтуерните компании не ви подслушват. Те просто знаят толкоз доста за вас, че не им е нужно. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР