Ако имате проблеми с пикочните канали, е важно да се

...
Ако имате проблеми с пикочните канали, е важно да се
Коментари Харесай

Храни и напитки, които трябва да избягвате, ако имате проблеми с пикочните пътища

Ако имате проблеми с пикочните канали, е значимо да се консултирате с доктор, преди да вършиме каквито и да било промени в хранителния или виталния си жанр, в това число в смяната на потреблението на храни и питиета.

Пикочните канали включват бъбреците, уретрата, пикочен мехур, които играят значима роля в отстраняването на непотребната течност и отработените субстанции от организма. Ако имате проблеми с пикочните канали, като да вземем за пример зараза на мочовите пътища или камъни в бъбреците, е значимо да се съблюдават рекомендациите на лекаря за лекуване и диета.

Някои храни и питиета могат да нервират пикочните канали и да усилят риска от уретрит, кистит, камъни в бъбреците и други проблеми. Например, алкохолът, кафето, чаят и газираните питиета могат да нервират уретрата и пикочния мехур, и да усилят честотата на уриниране. Освен това, някои храни като лук, чесънът, пиперът, горчицата и киселите храни могат да нервират.

Някои храни и питиета могат да нервират пикочния канал и да допринесат за появяването на разнообразни признаци и болести. Това включва:

Алкохол - потреблението на алкохол може да нервира пикочния канал и да аргументи увеличено уриниране, болежка и дискомфорт.

Кафеин - напитките с високо наличие на кафеин, като кафе, чай и газирани питиета, могат да нервират пикочния канал и да допринесат за уринна инконтиненция.

Пикантна храна - храни с високо наличие на подправки и пикантни съставки могат да нервират
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР