Ако имате предвид защо няма излъчено служебно правителство - причината

...
Ако имате предвид защо няма излъчено служебно правителство - причината
Коментари Харесай

Асен Василев: Не Радев създаде ПП, а - Слави Трифонов

Ако имате поради за какво няма излъчено служебно държавно управление - повода е недоразумение сред президента и определения претендент. Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " (ПП) Асен Василев.

" Дали един президент може да излезе и да не подпише устава, не знам дали е противоконституционно ", показа той, припомняйки, че президентът Плевнелиев е отказал да подпише декрет за определен от Народното събрание (НС) член на Конституционния съд.

" Ако видите какво предложихме - беше остарелият кабинет да остане, до момента в който не се назначи нов. След това взехме решение, че президентът би трябвало да има право на избор.

Тази процедура я има в 6-7 европейски страни. За претендентите на Българска народна банка няма проблем да станат министър председатели, само че имат проблем по-късно да се върнат в Българска народна банка ", сподели той.

Според него казусът с Димитър Главчев е, че той е и министър, освен министър председател.

" В момента това, което виждаме, са две неща - нямаме безконтрол един човек да назначава всичко, Луи XIV си потегли от България.

Конституцията работи. Проблемът е, че заварихме една домова книга, която е празна.

От 10 април нямаме омбудсман. Краят на април се разпусна Народно събрание, изборът на омбудсман лишава 2-3 месеца. Сметната палата е с изтекли мандати ", изясни още Василев в утринния блок на bTV.

" Не е здравословно един човек еднолично да назначава министър председател и министри. Това е недостатък, който беше поправен.

Системи, в които има еднолична власт, рано или късно се израждат. Ще поема отговорност за това, че има съвместен надзор сред президента и премиера ", отсече той.

" Мисля, че един парламент е в правото си да приема закони, да назначава омбудсман. Трябва да се попълнят всички вакантни позиции, което ще разреши на президента е да си приказва с всички тях, само че няма да се случи повече един човек да назначава цялата власт.

Как ние с 30 индивида ще назначим някой, с който да овладеем цялата власт ", попита Василев.

Василев не изиска да разяснява предлагането на Бойко Рашков Калин Стоянов да поеме управлението на ГДБОП и трансферира топката на Денков.

" Калин Стоянов е приказвал с Денков и Мария Габриел ", съобщи той.

" Кирил Петков може да си интервюира, който си изиска. В съответния случай го е правил като водач на партия, само че изборът е бил на Денков като министър председател. Той е човек, който е израснал в системата и това.

Да залееш София в кръв е безусловно непростимо и някой да каже: " Не, този министър в случай че пипнете, ще падне кабинета ". Това не ви ли приказва нещо ", попита Василев.

Попитан дали осъжда постъпките на Живко Коцев, той отговори: " Този човек може да има зависимости и да бъде прихванат в последици. Гледате какви са дейностите на един човек и по отношение на дейностите може да си промените отношението. Виждаме война сред два мафиотски клана ".

" Нас не ни сътвори президента, нас ни сътвори Слави Трифонов. Той два пъти се провали в това да сформира държавно управление и това направи появяването на Политическа партия допустима. За Има Такъв Народ ние сме зложелател номер едно ", сподели той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР