Ако имате онлайн магазин или обмисляте да стартирате такъв, то

...
Ако имате онлайн магазин или обмисляте да стартирате такъв, то
Коментари Харесай

Какъв хостинг да изберем за онлайн магазини?


Ако имате онлайн магазин или обмисляте да стартирате подобен, то би трябвало да знаете, че изборът на хостинг е едно от най-важните неща, на които да обърнете внимание. Конкретно поради неприятна скорост на зареждане, неналичието на добра сигурност, както и неправилното ръководство на уеб сървърите.

За да предотвратите това би трябвало да се запознаете с това какви типове хостинг услуги има и на какво е значимо да обърнете внимание, когато избирате снабдител. Но преди този момент дано да отговорим на въпроса...

Какво съставлява хостингът?

Както казахме, хостингът е от значително значение за вашия бизнес. Той обезпечава сървър, на който се намира вашия уебсайт, тъй че да бъде обвързван с интернет и да може да бъде посещаван от потребителите.

Днес съществуват разнообразни типове хостинг, какъвто е познатият ни, като всеки тип предлага разнообразни благоприятни условия и дава отговор на характерните потребности на даден бизнес.

Видове хостинг

Има няколко съществени типа хостинг, които дефинират както хардуера, по този начин и настройките на вашия сървър. Това са:
  • Споделен хостинг
  • VPS хостинг
  • Специализиран хостинг

Споделеният хостинг е желан от консуматори, които занапред ще започват собствен бизнес. Това е доста по-евтино решение, само че е за сметка на по-ниската скорост и това, че би трябвало да се споделя сървърното пространство с още няколко други уеб страницата.

Този вид хостинг не е най-подходящия за онлайн магазин, защото не дава нужните условия. И въпреки всичко, в случай че бюджетът ви е доста стеснен, споделеният хостинг може да бъде алтернатива за пускане на вашия бизнес, само че не е трайно решение.

VPS хостингът от своя страна, прочут още като виртуален частен сървър, взема решение значително проблемите на споделения хостинг. Това, с което се характеризира, е, че споделя една машина с други уеб страници, само че ресурсите му са изолирани.

От друга страна, профилираният хостинг е най-високо равнище и надлежно един от най-хубавите избори. Той ви дава личен частен физически сървър, което дефинира и неговата доста по-висока цена. В тази връзка е значимо да споменем и за облачния хостинг, който се трансформира в едно от най-хубавите решения за онлайн магазините, като позволява един от най-големите им проблеми, а точно бързото прерастване на сървърната среда.

Огромното преимущество на облачния хостинг е това, че е мащабируем - постоянно можете да добавяте или да премахвате запаси, а и е доста наличен даже и за започващи компании. И не на последно място са управляваният и неуправляваният хостинг. Неуправляваният хостинг е доста по-евтин. Специфичното е, че вие сами би трябвало да извършите настройки и настройка на сървъра, както и да се погрижите за сигурността и поддръжката. Това е и най-големият му минус.

За разлика от него управляваният хостинг предлага всичко - конфигурация, настройка, сигурност, поддръжка и актуализации. Именно по тази причина е и още един превъзходен вид за пускане на онлайн магазин.

Неща, на които да обърнете внимание при избора на хостинг услуги

Когато избирате хостинг услуга и снабдител, то има няколко неща, на които да обърнете внимание. Малко по-долу споделяме кои са те.

Висока продуктивност

Бързият и благонадежден хост е приоритет за един онлайн магазин, защото е индикатор за това дали потребителите ще посетят вашия уебсайт, дали ще останат в него и дали още веднъж биха се върнали. В тази връзка ще би трябвало да кажем, че споделеният хостинг е доста по-бавен, което не трябва да се позволява при един онлайн магазин.

Честотна лента и предпазване на файлове

Хостингът би трябвало да даде задоволително място за вас и вашия бизнес, защото в множеството случаи онлайн магазините заемат огромно място за файловете и бързо се изразходва наличното място за предпазване.

Мащабируем хостинг

Тъй като трафикът в онлайн магазините може доста да се трансформира, то би трябвало вашият хостинг да предлага елементарно надграждане, тъй че да пораства дружно с вашия бизнес.

Проактивна поддръжка

Независимо какъв брой добре е построен вашият онлайн магазин, то постоянно идва миг, в който се появяват проблеми и неточности. И тук идва въпросът дали можете да разчитате на вашия снабдител на хостинг услуги.

От изключителна значимост е да знаете, че при зародил проблем хостинг компанията ще реагира бързо, тъй че да ви помогне в отстраняването на казуса. Освен това отношението им към вас като клиент е също от голяма важност за положителната взаимна работа.

Високо равнище на отбрана

Киберсигурността е от изключителна значимост за онлайн магазините, защото те употребяват чувствителни данни като номер на кредитна карта, пароли за PayPal, имена, адреси и други. Именно по тази причина е значимо вашият хостинг снабдител да предлага високо равнище на сигурност.

Автоматични аварийни копия

Резервните копия са не по-малко значими за един онлайн магазин. За задачата би трябвало да има постоянна система за архивиране, която да пази всички значими файлове, както и базата данни. В тази връзка сигурността и архивирането на данните би трябвало да е една от главните грижи на компанията, която дава хостинг услуги.

В умозаключение ще кажем, че има прекомерно доста онлайн магазини, които стават обект на обилни проблеми като мудна скорост, липса на сигурност и добра поддръжка. Всичко това се дължи на погрешно определени хостинг услуги.

Именно по тази причина ви съветваме да отделите нужното време и да откриете снабдител, който да отговори напълно на вашите потребности и спецификите на вашия бизнес.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР