Ако имате няколко кредита, е добре да ги обедините, съветва

...
Ако имате няколко кредита, е добре да ги обедините, съветва
Коментари Харесай

Банкер: Лихвите тепърва ще растат. Ако имате няколко кредита - добре е да ги обедините

Ако имате няколко заема, е добре да ги обедините, поучава банкерът Десислава Арабаджиева

" Тъй като сега равнищата на лихвите в България са близки до тези в еврозоната, не чакам, когато страната ни приеме единната валута, да има особени промени. По-скоро биха следвали равнищата на лихвите на останалите страни от групата ", това сподели за businessnovinite.bg Десислава Арабаджиева, началник на отдел " Анализи и одобрение на кредитни артикули за физически лица “ във Fibank.

По думите й към момента лихвите у нас са в ниските равнища. " През септември месец при жилищните заеми беше регистрирана рекордно ниска рента. Лихвите занапред ще стартират да порастват. Надяваме се да не стигат високи проценти. Нашите упования са лихвите да стигнат равнища като тези в еврозоната “, добави тя.

Относно това дали на фона на рецесията и повишаващите се лихви ще се усилят и просрочените заеми, Арабаджиева сподели, че все още е мъчно да се предвижда това.

" Предишната икономическа рецесия беше рецесия на ликвидността. Сега не е по този начин, банковият бранш е постоянен и свръхликвиден, тъй че не чакаме да има усложнения и разтърсвания в тази тенденция “, добави тя.

" Както през последните дни чуваме, упованията за високи битови сметки може би няма да се оправдаят. Надяваме се инфлацията следващата година да се укроти. Това което мога да дам като съвет хората, които теглят заем е да помислят за обединяване на отговорностите си. Натоварването, което изпитват хората с заеми, може да се облекчи “, посъветва Арабаджиева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР