Ако имате някакви въпроси относно тази грешка, опитайте да изпратите

...
Ако имате някакви въпроси относно тази грешка, опитайте да изпратите
Коментари Харесай

Съжаляваме...

Ако имате някакви въпроси по отношение на тази неточност, пробвайте да изпратите имейл на [email protected] и ние ще създадем каквото можем, с цел да ви помогнем.

ZID:308457493

|коментари

Най-яркият гама-изблик, регистриран в миналото, е породен от колапса и детонацията на солидна звезда, откриха астрономи.

Наречен B.O.A.T. („ най-яркият за всички времена “) екип от астрофизици следи историческо експлоадиране на гама лъчи (GRB) през октомври 2022 година, което се случи на 2,4 милиарда светлинни години от Земята. Мистерията забули какво е предизвикало това събитие, което съгласно учените се случва единствено един път на всеки 10 000 години.

Но в този момент откриватели в Съединени американски щати потвърдиха, че колапсът на звезда и последвалата детонация, известна още като свръхнова, са това, което се крие зад внушаващият страхопочитание GRB. Екип от Северозападния университет употребява галактическия телескоп Джеймс Уеб (JWST) на НАСА, с цел да следи GRB, който беше толкоз ослепителен, че насити множеството от международните гама-детек...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР