Ако имате нужда от диета с ниско съдържание на холестерол,

...
Ако имате нужда от диета с ниско съдържание на холестерол,
Коментари Харесай

За карнивори: Пет вида месо с ниско съдържание на холестерол

Ако имате потребност от диета с ниско наличие на холестерол , тогава евентуално ще деянията интерес към тези типове месо.

Има общо два типа холестерол . Това е този, който се намира в храната, както и този, който се движи в тялото (т.е. „ холестерол в кръвта “, който включва „ положителния “ и „ неприятния “ тип).

Във всеки случай тялото се нуждае от несъмнено количество холестерол, защото той взе участие в построяването на клетките. Но в случай че равнището на холестерола е прекомерно високо, това може да докара развиване на сърдечни болести , до атеросклероза , формиране на кръвни съсиреци, инфаркт, инсулт .

Много фактори могат да повлияят на равнището на холестерола в човешкото тяло. Това са генетика, възраст, физическа интензивност, метод на хранене. В същото време съгласно специалистите главните аргументи за високи равнища на холестерол в кръвта са наситените мазнини и трансмазнините . Следователно прекосяването към храни с ниско наличие на наситени мазнини може да помогне за решаването на казуса.

 Ето някои типове месо с ниско наличие на наситени мазнини и холестерол.
 
 месо iStock

Пилешки гърди . В тях има доста малко мазнини и холестерол. Половината на една " гръдна пеперуда " съдържа единствено 73 мг. холестерол и по-малко от 1 гр. наситени мазнини.
 
 месо iStock

Свинско бон филе . Една порция сочно свинско филе, което тежи към 85 година, съдържа единствено 62 мг. холестерол и 1 гр. наситени мазнини. Можете да отрежете повърхностната лой от месото преди готвене и да подбирате единствено разфасовките, които имат малко забележима лой като цяло.
 
 месо iStock

Пуешка кайма . Това е отличен избор, защото има единствено 79мг. холестерол и почти 2 гр. наситени мазнини. И всичко това - в порция от 85 гр.
 
 месо iStock

Кръгла пържола . Има алено месо, на което можете да се насладите понякога, в случай че имате висок холестерол. Ако вашият доктор ви е разрешил да ядете такова месо, тогава би трябвало да опитате кръгла пържола. Ниското наличие на мазнини и мраморността вършат кръглите пържоли от говеждо идеални за изсъхнало готвене. 85 гр. от тях съдържат 65 мг. холестерол и към 2 гр. наситени мазнини.
 
 месо iStock

Постно телешко месо . Поискайте да ви смелят кайма от месо, което има не повече от 5% мазнини. 95% постно говеждо месо има 70 мг. холестерол и 2,5гр. наситени мазнини за към 113 гр. порция. Можете също по този начин да намерите 90% постно говеждо месо в магазините, което има 73 мг. холестерол и към 4,5 гр.  наситени мазнини на порция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР