Ако имате навика да започвате деня си, като отваряте широко

...
Ако имате навика да започвате деня си, като отваряте широко
Коментари Харесай

Вируси и бактерии постоянно "валят" от небето

Ако имате навика да стартирате деня си, като отваряте необятно прозореца, с цел да поемете глътка пресен въздух, евентуално ще преосмислите практиката си, знаейки, че от небето непрекъснато се изсипва "дъжд " от вируси и бактерии, пишат в. "Дейли експрес " и "Ню Йорк пост ", базирайки се на канадско проучване.

Проучването, оповестено в сп. "International Society for Microbial Ecology ", демонстрира, че земната атмосфера непрекъснато "транспортира " микроорганизми по цялата планета. Милиарди вируси и бактерии се изтласкват нагоре от ветровете в морски пръски или почвени прашинки и се носят из въздуха на хиляди километри, преди още веднъж да се "стоварят " върху който или каквото се намира на повърхността, най-често под формата на дъжд или облаци прахуляк.

"Всеки ден над 800 милиона вируси се отсрочват на квадратен метър в тропосферата - най-долния атмосферен пласт. Това прави по 25 вируса на глава от популацията на Канада. Преди 20 години започнахме да откриваме генетично сходни вируси в радикално разнообразни среди по целия свят. Обясняваме си го с атмосферното им "пътуване ", споделя Къртис Сътъл от университета на Британска Колумбия.

Експертите успокояват, че не всички вируси, които се носят над главите ни и падат върху тях или в близост ни, са "лоши ". По-голямата част от тях не са в положение да нападат човешките кафези или просто "идват и си отиват ". Колкото до бактериите, експертите припомнят, че човешкото тяло е парадайс за всевъзможни видове, с които съжителства "мирно ". Смята се, че тялото приютява до 100 трилиона бактериални кафези, без множеството от които човек не може да живее.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР