Ако имате компютър от производител като Dell, Lenovo или MSI

...
Ако имате компютър от производител като Dell, Lenovo или MSI
Коментари Харесай

Как да редактирате или да добавите OEM информация в системните настройки на Windows 11

Ако имате компютър от производител като Dell, Lenovo или MSI може би сте забелязали, че в раздела „ За “ в настройките на Windows има подробна информация за компанията и варианти за поддръжка. Ако обаче сте основали своя лична настройка, там ще написа „ да се попълни от OEM “, по тази причина ето едно малко управление за това по какъв начин можете да измененията това.

Можете да добавите информация за OEM в Windows 11, с цел да накарате да се демонстрира логото на производителя, името и други детайлности в страницата „ Система > За системата “ в Настройки. Това е същата информация, която се появяваше в класическите Свойства на системата. Това е елементарна конфигурация, която няма да промени нито един аспект от работата на компютъра ви, само че е чист метод да добавите спомагателна част от персонализацията на обичания си компютър.

Стъпка №1 – Къде да намерите данните за ОЕМ

Щракнете върху „ Старт > Настройки > Система > Относно “ – или можете да натиснете натиснете бутоните Win + I и по-късно да изберете „ Относно “ в долната част на прозореца. Windows 10 и 11 демонстрират съвсем една и съща информация:

Стъпка №2 – Използване на Regedit

Регистърът на Windows е голяма база данни с всички настройки на операционната система, които можете да си визиите. Обикновено не е целесъобразно да се ровите в нея и да вършиме промени, в случай че в никакъв случай преди не сте го правили, защото даже една елементарна неточност може да докара до необичайно държание на Windows (или по-лошо), само че в този случай, стига да се придържате към това управление няма да прецакате нищо.

Щракнете върху Старт и напишете regedit, след което би трябвало да се появи „ Редактор на регистъра “.

Щракнете върху него и би трябвало да видите следния прозорец (изображението по-долу), който ще се отвори на вашия компютър. Преди да извършите каквито и да било промени, може да желаете да създадете аварийно копие на регистъра – щракнете върху File (Файл) > Export (Експортиране) > и изберете безвредно място за аварийното копие. Няма значение по какъв начин ще го наречете, само че не забравяйте да изберете опцията „ All/Всички “ в долната част на прозореца за експортиране.

Информацията за OEM, която желаеме да променим се намира в едно съответно място в регистъра, само че вместо да навигирате там, щракнете върху „ Компютър “, както е показано на фотографията.

Копирайте и поставете следния текст там и натиснете Enter:

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionOEMInformation

В компютъра, употребен за тази публикация записите отдясно са съвсем напълно празни, само че в случай че имате авансово основан компютър, може да видите лист със записи, като Manufacturer (производител), SupportURL (адрес за поддръжка), SupportHours (часове за поддръжка), Logo (лого), SupportPhone (телефон за поддръжка) и Model (модел). Тези записи указват на Windows какво да демонстрира в панела със систематична информация.

Време е за малко редактиране.

Стъпка №3 – Проявете творчество при редактирането

Тъй като нямаме нищо в нашия указател, би трябвало да прибавим записите, упоменати нагоре. Щракнете с десния бутон на мишката върху която и да е част от празното пространство в десния панел на редактора на систематичния указател.

След това щракнете върху „ New/Нов > String Value/Стойност на низ “. Трябва да видите, че в регистъра се е появил нов запис, който чака да му дадете име. Уверете се, че сте ги наименували тъкмо по този начин, както са на изображението по-долу – внимавайте кои букви са основни и кои дребни. След като сте подготвени, би трябвало да видите следното…

За да ги редактирате в допълнение, щракнете два пъти върху всеки запис и по-късно въведете каквото желаете в полето за данни „ Value/Стойност “. Това няма да бъде нищо повече от елементарен текст (до 267 символа).

Това, което демонстрира всеки запис е много разбираемо – записът в регистъра, обозначен като Manufacturer (Производител), явно е за проявление на името на производителя на компютъра.

Има два записа, за които е нужна съответна информация.

Текстът, който въвеждате за SupportURL, би трябвало да бъде цялостен уеб адрес – потреблението на нещо като kaldata.com или www.kaldata.com не е добра концепция, само че потреблението на https://www.kaldata.com ще работи добре.

Вписването на логото е ненужно в Windows 11 – няма значение какво ще въведете в полето, най-новата операционна система на Microsoft го пренебрегва. Ако обаче употребявате Windows 10, тогава въвеждането на цялостния файлов адрес на малко изображение на компютъра ви ще го накара да се покаже вдясно от систематичната информация. Това изображение би трябвало да е с размер 120 x 120 пиксела или по-малък и да е във формат BMP.

Важно: Промените, които извършите в редактора, няма да бъдат осъществени, до момента в който не пандизите прозореца с настройките и не го отворите още веднъж.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР