Ако имате къща или вила, то най-вероятно обичате да прекарвате

...
Ако имате къща или вила, то най-вероятно обичате да прекарвате
Коментари Харесай

Тримери за трева - видове и съвети при работа

Ако имате къща или вила, то най-вероятно обичате да прекарвате времето в градината си и да се наслаждавате на зеленината и красивите цветове. 

Наред с цветята, постоянно употребявани за декоративни растения са зелените шубраци и тревните площи заради лесната им поддръжка. С тях може да обособите обособени зони на градината, да ги употребявате като жив плет или просто да и предадете уникалност.  

 

При тревата, и при храстите може да се трансформира формата и височината посредством подкастряне благодарение на.  Така градината ви ще има по-различен и неповторим тип от тази на съседа ви.  В тази публикация ще ви помогнем да изберете най-правилният инструмент за вашата градина, по отношение на вашите потребности.

 

Видове тримери за трева

Ако сте от хората, които желаят градината им да бъде в съвършен тип и желаят да я поддържат целогодишно, то сигурно ще ви би трябвало добър инструмент, с който да дейно и бързо да се справите с тази задача. След озеленяването на градината е желателно тревата да се подрязва най-малко един път седмично, като през зимата би трябвало да се поддържа най-малко 5 до 7 см височина. Подрязването става най-лесно благодарение на тримери за трева, като те биват няколко типа:

Електрически

Този вид тримери се употребяват за по-малки пространства и градини, защото електрическите принадлежности зависят от дължината на кабела, с който са свързани към зареждането. Те имат междинна мощ и се употребяват за по-лека работа по градината спрямо бензиновите тримери, които имат много по-висока мощ. Електрическите тримери са страхотни за подкастряне на трева към труднодостъпни места като бордюри.

 

Акумулаторни 

Акумулаторните тримери са страховит избор за площи, които са отдалечени от зареждането и няма по какъв начин да включите инструмента към електричеството. С помощта на мощни акумулатори, които се зареждат авансово, вие ще можете да работите с часове. Добре е да се означи, че акумулаторните тримери за трева имат ниска мощ и биха били потребни за по-лека работа в градината.

Бензинови

Бензиновите тримери имат най-висока мощ и са също толкоз мобилни и преносими като акумулаторните тримери. Те са най-хубавия избор за по-големи тревни площи, които изискват повече време и старания за справяне. Този вид тримери изискват предварителна подготовка изразяваща се в това да извършите бензинова примес и да заредите инструмента. 

 

Тримерите за трева може да се употребяват за поддръжка както на трева по този начин и на шубраци и плетове със специфичната приставка храсторез.

Редовната поддръжка е от значително значение, даже когато се реализира мечтаната форма. Опъването на въженца, ще спомогне за образуването на дълги прави линии. В случай че, живият плет или храстите израстат в друга от мечтаната от вас форма, единственото решение е още по-честото им подкастряне.

 

Съвети за работа с тримери за трева

 

Използвайте защитни средства

Добре е да се употребява защитно облекло и аксесоари при работа с този инструмент. Очилата или шлема са добра концепция, защото при подрязването на трева изхвърчат много дребни частички пръст, които могат да попаднат в окото или устата ви. Заглушителните слушалки са потребни при продължителна работа, с цел да предпазите слуха си от шума на машината, изключително при работа с бензинови тримери.

 

Запознайте се с площта, която ще обработвате

Преди да започнете работа би трябвало добре да се запознаете с площта, която ще обработвате. Отстранете всички камъни, пръчки и други остри и рискови за инструмента предмети. Огледайте добре и за ями или изпъкналости, с цел да може добре да планирате работата си по-късно. 

 

Настройте инструмента по отношение на вашия ръст 

Преди да започнете работа с този култивиран инструмент би трябвало да го настроите по този начин, че да ви е комфортен. Това важи изключително в случай че смятате да работите дълготрайно време без отмора. Важно е да настроите дължината на рамото и да регулирате ъгъла на дръжката по отношение на вашите лични желания.

* публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР