Ако имате диван от естествена кожа или пък планирате да

...
Ако имате диван от естествена кожа или пък планирате да
Коментари Харесай

5 начина как да поддържаме диван от естествена кожа

Ако имате диван от естествена кожа или пък планирате да си вземете като цяло мебели от кожа, то е хубаво да знаете по какъв начин да ги поддържате. Правилната поддръжка от своя страна удължава живота на кожените произведения и те наподобяват като чисто нови.

От друга страна, несъмнено си проличава по кое време една мебел не е поддържана. Кожата се напуква, избелява и наподобява, че мебелите са ви на доста години, а в реалност сте ги купили неотдавна. Поради тази причина в идващите редове ще научите по какъв начин да поддържате този тип мебели.

Не сядайте с мръсни облекла

Това се отнася изключително, в случай че става въпрос за естествената кожа. Тя е магнит за нечистотия и миризми. Затова избягвайте да сядате на нея, в случай че сте с мръсни облекла. Не пушете и не оставайте отворен алкохол наоколо до нея. Миризмата незабавно ще попие и мъчно ще можете да я махнете.
Как да почистим дивана
Диванът е обичаното място за всички: деца, възрастни и, несъмнено, домашни любимци. Следователно това е и мястото, където елементарно се натр...

Редовно разчистване

Редовно почиствайте с мека и суха забрадка кожата. Можете да употребявате и приставката за дивани на прахосмукачките, защото те ще ви оказват помощ да се отървете от трохите и дребните замърсявания, които могат да попаднат в шефовете на дивана.

Премахване на течност

Ако нещо се разлее, като кафе, вода, вино или друга напитка, то можете да попиете с хартия или забрадка. Избягвайте обаче да сушите на слънце или със сешоар, защото директната светлина и топлота ще наруши целостта на кожата и тя ще се напука. Така ще запазите по-дълго живота на кожата  и външния ѝ тип.

Почистване на леке

Можете да го извършите с леко навлажнена забрадка и сапун, който е безпристрастен и не съдържа нападателни съставки. Леко разтъркайте петното и по-късно незабавно подсушете. По този метод кожата на дивана няма да се навлажни и да стане магнит за още петна, а самото замърсяване ще остане в кърпата.

Почистване на натурален набук

Тук можете да приложите същата техника, както и при кожата. За да върнете обаче остарелият образ на набука, би трябвало да потъркате леко с абразивна хартия.
Да почистим дивана със сода за самун
Просто, бързо и дейно разчистване и ободряване е нашата цел. Ако постоянно почиствате дивана, ще избегнете образуването на прахуляк и акар...

Препаратите, които употребявате за разчистване на кожата, би трябвало да са упоменати от производителя или на тях категорично да пиши, че са подобаващи за естествена кожа или набук. Само по този метод ще можете да запазите красивият външен тип на кожата. За да подобрите блясъкът ѝ, можете да разтриете и белтък в нея. Така тя ще стане лъскава, само че и ще извършите предпазен пласт от другите нездравословни въздействия. Тази техника е добре да се ползва върху авансово почистена кожа, без следи от петна или други замърсявания.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР