Ако имате чувството, че кето диетата е навсякъде и всеки

...
Ако имате чувството, че кето диетата е навсякъде и всеки
Коментари Харесай

Кето диета по време на бременност- безопасно ли е?

Ако имате възприятието, че кето диетата е на всички места и всеки приказва за нея, сте безусловно прави. Така е, извънредно доста хора съблюдават този нисковъглехидратен и с високо наличие на мазнини режим.

Но безвредно ли е да спазвате кето диетата, в случай че сте бременна? Или е неприятна концепция за майката и бебето?

Първо: има идеална диета за бременност и това несъмнено не е кето диетата.

Честно казано, диетата и рестриктивните мерки по време на бременност не е добра концепция. Особено като се има поради, че би трябвало да приемате 300 спомагателни калории дневно.

Освен това уравновесеното хранене по време на бременност е от основно значение. Това значи плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, белтъчини, въглехидрати и така нататък Добре е да избягвате добавки, разнообразни от витамини, и да избягвате храни, които са с високо наличие на захари и мазнини.

Много от това е съвсем противоположното на кето - диетата с ниско наличие на въглехидрати и високо наличие на мазнини, при която се предлага да не консумирате доста плодове, тъй като съдържат доста захар, с цел да достигнете кетоза - положението, през което тялото ви употребява мазнините за сила вместо въглехидратите.

 Кето диета по време на бременност- безвредно ли е? unsplash

Но... безвредно ли е да съблюдаваме кето диета, до момента в който сме бременни?

Честно казано, никой не може да каже сигурно. Няма научни данни и обстоятелства, които да споделят дали е добре или не е добре да сте на кето диета по време на бременност.

На този стадий няма доста информация за това какви резултати има кето диетата върху развиващия се плод. Постоянната кетоза сигурно не е потребна, защото това не е обикновено положение на тялото.

Освен кето диетата, като цяло не е добра концепция да се пробвате да отслабнете по време на бременност. Храненете се пълноценно през тези 9 месеца и откакто родите, започнете да отслабвате.

 Кето диета по време на бременност- безвредно ли е? unsplash

Можете да вземете някои елементи от кето диетата- да вземем за пример да избягвате модифицирани храни, захар и други.

Ако имате някакви въпроси по отношение на храненето по време на бременност, консултирайте се с вашия доктор.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР