Ако имаше правителство, което да поеме отговорност, щях да приема

...
Ако имаше правителство, което да поеме отговорност, щях да приема
Коментари Харесай

Ненков: Да видим чии дела са в спецпрокуратурата и чии пари в КПКОНПИ и да видим кой дърпа конците?

Ако имаше държавно управление, което да поеме отговорност, щях да приема да се вършат такива съществени промени в Изборния кодекс. Но в случай, че знаеш, че животът на този парламент ще къс и ти да правиш това - не го одобрявам. Има подмолна цел. Така зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Александър Ненков разяснява промени в Изборния кодекс, които се одобриха на второ четене в пленарната зала през днешния ден.

" Това е безочливост! Който се опитал по този метод да си сътвори някакво преимущество, не всичко завършва по този начин, както е очаквал ", предизвести той.

В предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия Ненков настоя, че и без ГЕРБ в този парламент може да има болшинство, което да сформира кабинет. Но очевидно вместо да мислят за страната, новите депутати са избрали друго, разяснява той.

" Всички се декларират като партии на митинга, ами да се заловен и да намерят път за излизане на страната от рецесията ", настоя депутатът.

И предизвести, че с нови избори страната ще бъде в застой още 6 месеца. Той акцентира, че в 45-ия парламент има огромен популизъм.

" Откъде накъде държавно управление в оставка ще внася актуализация на бюджета? Къде е техният финансов министър, кой ще извършва техните закони, в случай че бъдат признати, дай Боже да не бъдат признати! ", сподели Ненков.

Относно измененията в правосъдната система, касаещи закриването на спецсъдилищата, спецпрокуратурите и преобразуването на КПКОНПИ в два обособени органа, Александър Ненков разяснява, че би трябвало да се наблюдава чии ползи се засягат.

" Чии каузи са в спецпрокуратурата и чии каузи и чии пари са запорирани в КПКОНПИ. Когато си отговорим на този въпрос, ще разберем дали това има някакво задкулисие и някой, който дърпа конците сега на хората, които са нови в Народното събрание ", акцентира той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР