Ако имаме предсрочни избори, президентът може да си провали предизборната

...
Ако имаме предсрочни избори, президентът може да си провали предизборната
Коментари Харесай

Екоминистърът: При предсрочни избори отговорността ще отиде при президента

Ако имаме предварителни избори, президентът може да си провали предизборната акция, в случай че не откри вярното решение за длъжностен кабинет. Това съобщи в ефира на министърът на околната среда и водите Емил Димитров. 

" Когато се вършат политически изявления, с цел да се харесаш на хората, намерения какво правиш в интернационален проект и че гониш вложители. В политически проект всички са спечелили след изборите, само че един победи за 5-ти път. Картата е оцветена цялата в ГЕРБ. Всеки се пробва да прави някакви обединения. Да подкрепиш стратегия и нещо, което си заслужава, всеки може ", уточни Димитров. 

Според него, в случай че имаме предварителни избори, цялата отговорност, която носи министър председателят, ще отиде при президента. " Властта върви с отговорността. " Блазе му "  на президента, в случай че тръгнем със длъжностен кабинет. Трябва да се направи стремително кабинет и той би трябвало да работи два пъти по-добре от естествен кабинет, с цел да не кажат хората, че работи неприятно. Може да си провали предизборната акция за президент, в случай че не откри вярното решение за длъжностен кабинет. Тези 3 месеца ще рефлектират върху него след 6 месеца. Цялата му отговорност, която носи, ще е за това, което ще сформира като кабинет и всичко ще се написа на неговия тил ", съобщи екоминистърът. 

По думите му, съдружното държавно управление би трябвало да има ясна стратегия. " Не виждам по какъв начин от 6 стратегии ще се направи една. Не знам по какъв начин ще стане това, като още от в този момент те поставят непреодолими загради. По време на избори и след тях не би трябвало да се споделя нещо допълнително, тъй като след това не могат да се върнат обратно ", добави той. 

Равносметката на Емил Димитров от ръководството е, че си е извършил уговорките. " Изкарахме мандата, язовирите са цялостни, получих самопризнание от бизнеса, което не съм очаквал, че ще получа. Дойдоха дипломати да ме питат какво се случва в България. В екологията има неща, които в случай че се случат през днешния ден не по верния метод, ги разбираш след 6 месеца или след една година, само че към този момент е късно. В момента виждам див популизъм, който ще навреди доста на страната. Но защото не съм се заел да оказвам помощ, в този момент ми е елементарно. Но има неща, които в случай че не се случат в този момент, всичките тези мечтани еврофондове, може и да не дойдат в този размер, а може и тази част, която пристигна след това да се окаже, че ние ще си я платим и след това няма да ни я възстановят. Имаме наказателни процедури, имаме процедури за чистотата на въздуха, които вече са влезнали в действие и към този момент 20 милиона лв. ще плащаме санкции за това, че последните три години не отделихме 100 милиона лв. за общините ", посочи Димитров.

Екоминистърът беше безапелационен, че Черноморието ще има вода за идващите 2 години.  " Оставям цялостни язовири на 83%. Можеше и да са на 100%, само че в случай че прелеят, е неприятно. Те се пълнят от дъжд и сняг, само че се празнят по доста способи. Трябва да се понижат загубите, да се спрат ВЕЦ-овете и да се ръководят вярно. От " Искър "  сме изпразнили 150 млн. куб. м, тъй като имаме 270 млн. сняг в планината, които би трябвало да преминат през София без да я наводнят, само че никой не знае по кое време ще се стопи. Имам още 30 притеснителни дни – непотребната вода да я преведем през ВЕЦ-овете, с цел да могат да я преработят енергийно, да не наводним градовете и да се съобразяваме с природата. Яз. " Камчия "  прелива и цялостни бент. " Георги Трайков "  така, че да има за 4 години вода за индустрията на Девня. Язовирите " Стреченска бара ", " Христо Смирненски ", " Йовковци "  са цялостни. " Искър "  също има вода за 4 години ", уточни Димитров. 

Той регистрира и пропуските " Има от какво да се тормозим. Много от кметовете не са си разчистили речните корита. Имаме наказателна процедура за пречиствателните станции. Очакваме пари от Европа, само че това си е и ангажимент. Ще ми е доста забавно след мен – какво ще се случи в идващите 6 месеца ", сподели още екоминистърът. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР