Ако имаме пълна информация за българите в Чикаго - кой

...
Ако имаме пълна информация за българите в Чикаго - кой
Коментари Харесай

Главният редактор на в. „България СЕГА“ в САЩ Светлозар Момчилов: Ако имаме информация за всички българи в Чикаго, той ще е първият български град

Ако имаме цялостна информация за българите в Чикаго - кой къде е и с какво се занимава, Чикаго няма да е четвъртият български град, а първият. Това сподели Светлозар Момчилов, основен редактор на в. „ България СЕГА “, Съединени американски щати, на Деветнадесетата международна среща на българските медии, която се организира в Украйна.

Светлозар Момчилов означи, че от години събират информация за българите зад океана, виждат се и по време на срещите, които сънародниците ни провеждат там. „ Лично аз съм 26 години в Америка, също така, ние имаме различен нрав и друго схващане “, сподели той.

По отношение на българите в Чикаго – за 23 години имаме много информация за доста съумели българи. „ Всичко, което ние знаем - това е върхът на айберга. Ако имаме по-пълна визия за това кой къде е, в каква сфера е, на какви позиции е, с какви финанси разполага и с какви контакти. Много хора считат Чикаго за четвъртия град в България. Но в случай че ние имаме такава информация, аз съм безусловно уверен, че това ще е първият град в България на база на капацитета “, сподели той.

Нашата задача като медия постоянно е била да се употребява този капацитет. И всяко наше деяние или безучастие е било подчинено на тази наша задача, означи той. По думите му, медията би трябвало да бъде на индивида. „ И това е била постоянно нашата цел “, сподели Момчилов. 

По думите му, една медия би трябвало да предава новините, които са в действителност настоящи за тяхната публика. Да предава оптимално обективно от мястото на събитието, да оставя феновете и читателите сами да си вършат заключения, а не да им внушава кое по какъв начин се възприема, да бъде оптимално самостоятелна, положителна и градивна. „ Всичко, което изброих, се извършва от американските мейнстрийм медии, единствено че изцяло противоположно “, изясни той. 

Светлозар Момчилов означи извънредно значимата роля на Българска телеграфна агенция. Едно от най-големите достижения след всички тези срещи е рубриката BG Свят, изясни той.

Темата на тазгодишното издание на срещата е „ Медии и общественост “, а събитието се организира на място и посредством онлайн видеовръзка. Форумът ще продължи до 21 юни, а полемиките ще са в три града – Одеса, Болград и Измаил, където има огромни български общности.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР