Ако имаме човек без маска, който е заразен и излъчва

...
Ако имаме човек без маска, който е заразен и излъчва
Коментари Харесай

Какви са рисковете да се заразим при контакт с болен от COVID-19, коментар на д-р Симидчиев

Ако имаме човек без маска, който е инфектиран и излъчва вируси, като гладко може да отдели капчици, насреща човек може да се болести. Но в случай че насреща индивидът е с маска този риск се понижава в към 30%. Ако инфектираният носи маска количеството частици понижават трагично. Това разяснява пулмологът доктор Александър Симидчиев в предаването „ Академия Здравитал “.

" Когато и двамата са с маски, даже и да не може да се съблюдава отдалеченост, вероятността за заразяване е доста ниска. 1 от 22-ма могат да се заразят. А когато имаме и физическа отдалеченост рискът на процедура е нулев ", изясни проф. Симидчиев.

Има няколко проблеми към носенето на маски, а те са свързани с това, че хората реагират естествено на носенето на маски, само че през призмата на някои подправени вести. На това, че зад маската се задържа кислороден двуокис и може да провокира странични резултати. Това, което би трябвало да кажем е, че въглеродният двуокис се движи през мембрани, към 20 пъти по-бързо от кислорода ", сподели още той.

" Ако живеем с обичаните хора и се храним с тях, то рисковете няма по какъв начин да бъдат лимитирани, само че маската е най-ефективна като обществено-здравна намеса. Тя пази обществото, а не индивида ", добави докторът
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР