Ако имахме по-дълъг срок, не виждам защо ДКК трябва да

...
Ако имахме по-дълъг срок, не виждам защо ДКК трябва да
Коментари Харесай

Кирил Петков: Не виждам защо ДКК трябва да съществува |

Ако имахме по-дълъг период, не виждам за какво ДКК би трябвало да съществува. Знаем, че другата седмица може би няма да сме на тези постове, само че не стопираме, тъй като България няма време за губене. Всеки ден е значим. Ако служебното държавно управление продължи, аз бих траял всеки ден да измествам тези процеси. Сега мога да кажа, че в действителност не знам какво се случва в (държавната компания - б.р.) " Монтажи ", само че това не би трябвало да може да го каже един предстоящ министър на стопанската система.

Това съобщи на брифинг министърът на стопанската система Кирил Петков на брифинг. " Един министър пролет не прави ", добави той.

Петков даде конференция, на която стана ясно, че от ведомството са внесли отчети за преструктуриране и пренасяне на държавни предприятия

" Внесохме няколко отчета в Министерски съвет - първият е за изваждане на " Монтажи " от " Държавната консолидационна компания " и да се качи непосредствено към МИ. Така ще предотвратим обстановки като с 400-те язовира, които компания строеше без търгове и държавни поръчки и най-после останаха единствено 200 приключени, само че празни ", сподели още Петков. 

Ресорният министър напомни, че предходната сряда от ведомството са замразили плана за държавния комплекс. " И двете действия са спрени и се прави разбор. Цялата компания се качва към МИ. Така ще предотвратим следващите грабежи. Нямаме цялостен надзор към " Монтажи " и по този начин ще има изясненост ", добави Петков. 

Той изясни и че това ще се направи и с " Еко Антрацит " и " Еко Инженеринг ":

Предлагаме започване на развой за преместването им в Министерство на околната среда и водите. По същия метод МИ има ДКК. Реално не знаем по какъв начин се изразходват средствата в двете предприятия. Отиването им в вярното министерство ще подсигурява бистрота. 

Петков посочи, че Държавното дружество за стопанисване на язовири също е към икономическото министерство, а ще е " най-добре, в случай че отиде в министерството на земеделието, храните и горите ".  

" Тези дейности ще създадат една нова конструкция на МИ. Ведомството ще се раздели с несвойствените си действия, където доста от нашите пари изтичаха. Последната точка, която разисквахме, е дали и по какъв начин Агенцията за нововъведения да мине под МИ, тъй че дружно с МОН и вицепремиера, който дава отговор за евросредства, да има по-добър контрол и след години да не приказваме, че отново са изтекли милиони ", разясни Кирил Петков. 

Въобще не ме интересува какво споделя той, отговори министърът на въпрос дали би имало последователност, откакто през днешния ден Тошко Йорданов е декларирал, че " приказват нелепости ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР