Ако има за нещо, за което да ми е най-чиста

...
Ако има за нещо, за което да ми е най-чиста
Коментари Харесай

Борисов: Най-чиста ми е съвестта за миграцията

Ако има за нещо, за което да ми е най-чиста съвестта - това е миграцията. Това сподели министър председателят Бойко Борисовпо време на днешния парламентарен надзор в отговор на въпрос от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Премиерът даже съобщи, че е предизвестил европейските водачи, че дейностите им са неверни и ще доведат до злополука по тематиката с мигрантите в Европа.

" Аз съм човек, който постоянно споделя истината. И вашето държавно управление, и нашето държавно управление първоначално не бяхме готови. От една година и половина, когато върви съглашението с Турция, казусът е решен. Имаме 0 миграционен напън ", съобщи Борисов.

Според него в този момент същинския проблем за страната ни са легалните мигранти. " Сега въпросът е подобен. Легално минали, които не ги желаят в Европа, да се върнат в третите страни. Когато желаят да ги върнат в този момент, пораждат няколко въпроса. Първо те нямат ли права? Имат права и не могат принудително да ги върнат. Тук би трябвало да се съсредоточим, това ни е шансът. Второ, когато ги върнат в България – ние къде да ги държим? ", сподели той.

" За мигрантите, които бягат от война- ок. Ще се грижим за тях 5-6-7 месеца, само че по-късно да си отидат по родните места, сподели още Борисов. Но съгласно Нинова държавното управление е приело съглашение, съгласно което мигрантите нямат ограничаване какъв брой време могат да останат в България.

Лидерът на БСП обвини премиера, че България няма поредна позиция за мигрантите. " Позицията на България за мигрантите е най-малкото непоследователна. Питам - нагажда ли се съгласно обстановката министър председателят Бойко Борисов. В последна сметка каква е политиката на България по този въпрос. Има ли решение на държавното управление или вие изразявате персонална позиция съгласно обстановката ", сподели Нинова.

" Бих желал с вас, макар неразбирането ни по доста тематики, тази тематика да я гледате доста деликатно, тъй като има няколко подводни камъни. Включително и съдът в Хага. Много деликатно ни наблюдават най-малко пет Неправителствени организации и група френски юристи за всяко изявление по тематиката ", сподели Борисов на Нинова.

Премиерът отговори, че позицията на страната ни е ясна -  за отбрана на външните граници от всички структури на ЕС- България, Гърция, Италия, Испания. 

Борисов съобщи, че България е отказала да подпише съглашение за мигрантите. " Всички чакаха ние да подпишем, а бяхме най-твърди. Попитах ги какво ще стане в случай че подпишем, в случай че се скараме с Турция, в случай че в България влязат мигранти. Не единствено, че не съм подписал съглашение, а в резултат на това, че не пожелах чакам да има отговори под кръста.

Премиерът сподели още, че по тематиката с миграцията няколко години се е водела хибридна война, а медиите са показвали бебета и деца, плуващи във водите към Европа. По думите му е добре, че тогава немският канцлер Ангела Меркел е пуснала мигрантите в Германия, другояче 60 хиляди души са щели да са у нас.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР