Ако има воля и има конкретна програма с конкретен срок

...
Ако има воля и има конкретна програма с конкретен срок
Коментари Харесай

Настроенията в ИТН за предстоящите преговори за правителство

Ако има воля и има съответна стратегия с съответен период за осъществяване, съгласно нас, тя би трябвало да се случи, разяснява пред публицисти в Народното събрание Станислав Балабанов от " ИТН " (ИТН) договарянията за ново държавно управление в границите на 47-то Народно заседание.

Той удостовери, че през днешния ден ще бъдат на диалози с Българска социалистическа партия, с цел да видят какви са опциите в една такава обстановка да се сформира държавно управление. Защото по-голяма част от българското общество го желае, защото има редица рецесии в страната, които нито ще чакат избори, нито неработещ парламент, изясни Балабанов. И заключи - сядаме, с цел да забележим дали е допустимо да се случи такова нещо. Депутатът означи, че това е първи кръг от диалози, съгласно поръчката на Българска социалистическа партия, следват съвещания с " Демократична България " и втори кръг договаряния.

В момента по-скоро желаеме да се въздържим от мнения, с цел да чуем сътрудниците от Българска социалистическа партия какво оферират, да чуем тази стратегия, която са коментирали с другите две обединения, да я обсъдим, ние също ще имаме оферти - като законът за персоналната помощ, заключи Станислав Балабанов.

Всяка една парламентарна група може да пази имена, целите си, през днешния ден ще разясняваме какво желаят да предложат Българска социалистическа партия, тъй като отговорността е тяхна както за сформиране на държавно управление, по този начин и за бъдещите персони в него. Така представителят на Има Такъв Народ отговори на въпрос за вероятно наново предложение Асен Василев (ПП) да бъде претендент за министър председател.

Има Такъв Народ постоянно е бил за битка с корупцията при ясни условия, при явен законопроект, няма неприятно да се върви в такава посока, в случай че обаче има изясненост какво тъкмо ще гласи този закон, по какъв начин ще действа системата - това е въпрос на диалози, разяснява Балабанов проблема с приемането на законопроекта за противопоставяне на корупцията, което е и изискване на Политическа партия за присъединяване в ново държавно управление и болшинство, както и Бойко Рашков да оглави антикорупционната комисия.

Винаги се разясняват имена в общественото пространство, по-важно е да има удобен и работещ закон, който да разрешава на който и да е, отпред на регулаторен орган, да може да прави транспарантно работата си, посочи Станислав Балабанов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР