Ако има военно нападение срещу Германия, много малко германски граждани

...
Ако има военно нападение срещу Германия, много малко германски граждани
Коментари Харесай

Проучване: Само 5% от германците са готови да защитят страната си с оръжие

Ако има военно нахлуване против Германия , доста малко немски жители биха били подготвени да защитят страната си с оръжие в ръка, сочи ново изследване, оповестява " Анадолу ".

Само 5% биха се присъединили непринудено във военната работа , съгласно резултатите от изследване, направено от социологическата компания YouGov, оповестено в петък.

Около 33% от интервюираните са декларирали, че ще се опитат да продължат нормалния си живот, доколкото е допустимо, само че 24% са декларирали, че биха напуснали страната допустимо най-скоро при положение на боен спор. Проучването идва в миг, когато Германия разисква дали да вкара още веднъж военната тегоба и когато войната в близката Украйна е на път да доближи границата от една година.

Министърът на защитата Борис Писториус неотдавна дефинира прекъсването на наложителната военна работа от държавното управление през 2011 година като неточност , само че в това време акцентира, че тя не може да бъде върната " с мигване на окото ".

Политически и военни фигури в Германия предложиха връщане на наложителната военна работа , написа " Гардиън ". Германският парламентарен комисар по въпросите на въоръжените сили, Ева Хьогл от лявоцентристката ГСДП, в сряда прикани държавното управление да се запита дали е нужна някаква форма на наложителна гражданска работа, с цел да се оправи с дефицита на личен състав в редиците на немската войска.

" Определено имаме потребност от повече личен състав в Бундесвера ", сподели Хьогл пред вестник Augsburger Allgemeine.

Началникът на немския флот Ян Кристиан Каак с ъщо неотдавна предложи връщане на наложителната военна работа по норвежкия модел, при който мъжете и дамите се приканват за изпит след навършване на 19 години, само че единствено дребен, стимулиран % от всяка годишна група е свикан в армията.

" Вярвам, че една нация, която би трябвало да стане по-устойчива във времена като тези , ще има по-високо равнище на осведоменост, в случай че е смесена с бойци ", сподели Каак.

Правителството, за което възходящият спор е на първо място главоболие, побърза да се опита да полее студена вода върху дебата. " Всичките ни старания би трябвало да бъдат съсредоточени върху укрепването на Бундесвера като високопрофесионална войска ", сподели финансовият министър Кристиан Линднер пред Süddeutsche Zeitung, описвайки го като " фантомен спор ".

Щефен Хебестрейт, представител на държавното управление, в понеделник дефинира дебата като " неправилен ", добавяйки, че превръщането на Бундесвера от наборна в професионална войска " не може да бъде обърнато от един миг към идващия ".

От 1956 година до 2011 година немските мъже са задължени да правят някаква форма на работа след навършване на 18 години, като тези, които не желаят да служат в армията, са имали опция вместо това да правят Zivildienst в цивилен институции като лечебни заведения или домове за възрастни хора.

С условията за персонален състав на понижената войска, намаляваща след рухването на Берлинската стена и двете служби бяха прекратени при ръководството на Ангела Меркел през 2011 година, макар че уговорка, позволяваща на страната да набира мъже във въоръжените сили, остава част от немския главен закон.

Наскоро чиновници на армията се оплакаха от битките си да попълнят редиците на Бундесвера, който не надвишава 183 000 души , до момента в който обществените институции се оплакват от неналичието на млади грижовни служащи, за които Zivildienst работеше като отваряне на порти в бранша.

Когато Писториус разказа последователното унищожаване като неточност, той категорично имаше поради не опасността от една нападателна съветска страна, а общественото приемане на въоръжените сили в немското общество. " Навремето на всяка втора кухненска маса имаше наборник ", сподели той. " Което означаваше, че постоянно е имало връзка с гражданското общество като цяло. "

Позовавайки се на офанзиви против пожарникари и служители на реда, Писториус сподели пред Süddeutsche Zeitung " наподобява, че хората са изгубили съзнанието, че самите те са част от страната и обществото  ... Поемането на отговорност за избран интервал може да отвори очи и уши за това ".

Връщането на наложителната военна работа би наложило страната да похарчи милиони евро за възобновяване и модернизиране на казарми и за закупуване на оръжия и съоръжение за образование, не на последно място тъй като броят на отговарящите на изискванията наборници ще бъде по-висок, в сравнение с в предишното: както в Норвегия, актуалната версия на военната тегоба евентуално ще би трябвало да се ползва както за дамите, по този начин и за мъжете .

Тъй като модерните армии изискват личен състав, подготвен във все по-сложна военна техника, наборниците, които служат единствено за няколко месеца, биха били от дребна изгода .

" Руснаците ще водят друга война против нас ", сподели Карло Масала, професор по интернационална политика в Университета на Бундесвера, Мюнхен, и прочут песимист във връзка с военната работа. " Нямате потребност от всеобщи армии, имате потребност от експерти с чудесно образование. "
 Войната в Украйна: Стрес тест за връзките сред Съединени американски щати и Германия
Войната в Украйна: Стрес тест за връзките сред Съединени американски щати и Германия

Съединени американски щати чакат с неспокойствие Германия да поеме водеща военно-защитна роля в Европа, с цел да се опълчват на Китай
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР