Ако има увеличение на цената на топлоенергията, то то ще

...
Ако има увеличение на цената на топлоенергията, то то ще
Коментари Харесай

Експерти: Вероятно ще има поскъпване на парното, но не значително

Ако има нарастване на цената на топлоенергията, то то ще е поради цената на газа. Това съобщи Кремен Георгиев, ръководител на Асоциацията на топлофикационните сдружения, по Българска национална телевизия.

По думите му опитът от предходните години демонстрира, че нарастването няма да е доста, защото работа на регулатора е да " отреже " част от разноските, които се залагат в настояванията на сдруженията за по-висока цена на топлоенергията.

" Тази година има още един съставен елемент, който е с много огромна тежест в образуването на цената - това са въглеродните излъчвания, защото през последната година усилиха своята цена няколко пъти ", съобщи Кремен Георгиев.

Рано е да се приказва къде какви ще са нарастванията на цените в обособените топлофикации, разяснява още Георгиев.

Антон Иванов от Асоциацията на топлофикационните сдружения съобщи, че евентуално ще има нарастване на цената на топлоенергията, защото е устойчива наклонността за по-високи цени на природния газ.

" У нас цените на парното и електрическата сила са обвързани с един много комплициран механизъм през цените за контролиран пазар, тъй че КЕВР би трябвало да прегледа и заключи всички заявки на сдруженията, тогава можем да приказваме за цените на нашия пазар ", сподели Антон Иванов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР