Ако има удобна зала, тука в президентството, да вземат като

...
Ако има удобна зала, тука в президентството, да вземат като
Коментари Харесай

Карадйъ след консултациите: Тук в президентството да ни затворят всички до бял пушек

" Ако има комфортна зала, тука в президентството, да вземат като конклава във Ватикана, да ни затворят до бял дим ". Това свое предложение за решение на политическата рецесия направи Мустафа Карадайъ, откакто Движение за права и свободи бе на следващия кръг съвещания при президента Румен Радев. 

" За по-малко от 2 години българите гласоподаваха 4 пъти за парламент. Общото сред тези избори е, че гласоподавателите не дадоха доверието си на нито една партия, която може да ръководи сама. Но не дадоха благоприятни условия за лесни обединения. Въпреки това жителите чакат техните проблеми да не се отсрочват, да бъдат решавани навреме, стабилно и дейно. Това надлежно значи и постоянно държавно управление, подкрепено от парламентарно болшинство, което да може да поеме политическата отговорност да ръководи в нелеки времена. Което да предприеме решителни промени с дълготраен небосвод и за стопански напредък и за рационализация на страната ". Така Румен Радев стартира консултациите с Движение за права и свободи за сформиране на държавно управление. 

" Движение за права и свободи е партия с опит в парламентаризма и вие сте участници в може би най-дългите договаряния за сформиране на държавно управление. Тогава залогът бе явен, участието в Европейския съюз. Къде виждате в този момент залога и идеята, към които може да се сътвори едно стабилно управническо болшинство, което надлежно да излъчи държавно управление ", обърна се Радев към представителите от Движение за права и свободи. 

" Аз се надявам законите и решенията да вземат връх над процедурите , тъй като сега текат диспути по самите процедури ", сподели още Радев, който настоя и за изясненост какво е визията на Движение за права и свободи за бюджета. 

" Вашият метод към бюджета , това в този момент е противоречив въпрос. Знаете, че през вчерашния ден служебният кабинет внесе удължителният закон, с цел да се даде опция на постоянно формирано държавно управление с този бюджет, в извънредно значима за всички нас година, да отрази своите политики, цели и визии за промени. ", сподели още Радев.

" Каква гаранция може да се даде, че този бюджет няма да се трансформира в една предизборна платформа с неразбираем излаз. Всички желаеме нашите жители да имат по-високо качество на живот и стандарт. ", пита Радев. 

Президентът очерта като цели и закупуването на изтребители и " забуксувалата правосъдна промяна ". 

" Правосъдна промяна като терминология и разбиране, употребяват доста политически сили, в това число и за основния прокурор тематиката и предмета, само че всички ние знаем, че на политическия терен, ние от Движение за права и свободи изработихме концепция за промени на Конституцията, безусловно честно, пред медиите го представихме, пред всички парламентарни групи в 47-ото Народно събрание с упованието да получим избрана поддръжка, даже и да има промяна на концепциите, само че да има избрана поддръжка с цел да може да се внесе в деловодството на Народно събрание и да могат да се прегледат тези тематики. Уви, една част от политическите представители избират да приказват, само че не и да работят. Явно действието им отстрани говоренето ", съобщи при започване на консултациите ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Относно бюджета, Карадайъ бе безапелационен: 

" Мисля, че дългът е жестоко казано към 15 милиарда на година. Това е наследството и в тази неразбираема обстановка, без ясна политическа отговорност и болшинство в Народно събрание, в случай че се внесе бюджет, съгласно нас доста елементарно с предизборния популизъм, завещаният дълг от 15 милиарда на година може да стане 30-35 милиарда дълг на година ", съобщи Карадайъ. 

Според нас внуците на нашите внуци ще заплащат, това, което сега го има по 15 милиарда лева на година, по тази причина би трябвало да подходим отговорно и към бюджета, съобщи водачът на Движение за права и свободи. 

Бих желал да поздравявам служебният кабинет с внасянето за удължаването на ограниченията, които сега са към хората и към бизнеса с цел да може да продължи Бюджет 2022 и през 2023-та, сподели още Карадайъ. 

" Ние еднообразно си приказваме със всички. Разговори и разговор ние вършим разлика. Ние сме на стадий, че можем да си приказваме еднообразно с всички. ", съобщи Карадайъ за връзките с останалите парламентарно показани партии в 48-ото Народно заседание. 

" Има голям брой рецесии, които чакат своето решение, една огромна част от тях с всеки ден закъснение, се задълбочават рецесиите, само че с цел да има решение всички тези рецесии, които ги има през днешния ден, главната рецесия, първа която би трябвало да бъде преодоляна през днешния ден, това е политическата рецесия, а политическата рецесия може да бъде преодоляна с разговор ", съобщи Карадайъ. 

" Призоваваме за нормалност в политиката в името на българските жители и въпреки това в името на България ", прикани водачът на Движение за права и свободи. 

" Диалог с предварителни условия, червени линии, розови линии, или каквито и да са лини, мъчно би създал, какъвто и да е артикул. Диалог, с разграничителни линии, учредени на реваншизма и ненавист и опълчването, мъчно ще създаде артикул, по тази причина ние от Движение за права и свободи на напред във времето слагаме разговора. Засега сме на стадий диалози , еднообразно си приказваме с всички. Еднакви са ни диалозите с всички , апелите ни към всички са идентични, само че предварителните червени линии или предварителните условия, значително минират полето , диалозите да не могат да прераснат в разговор, по тази причина ние не слагаме предварителни условия. За първия мандат, най-голямата парламентарна група в Народно събрание има право да предложи министър-председател, само че ние чакаме да чуем и политики. Ако се предлага реваншизъм или на реваншизма контрареваншизъм, в случай че се предлага продължение на политиката на ненавист, опълчване, разделяне и надменност. Ние такава политика не бихме подкрепили заради една елементарна причина, съгласно нас тази политика е нездравословна . И за българските жители, нездравословна е и за страната. Затова и при първи мандат ще подходим по този метод, вероятно в случай че е несполучлив, и при втори мандат ще подходим по този метод, вероятно в случай че и той е несполучлив и към третия мандат ще подходим по този метод. Но ние разчитаме да има едно устойчиво ръководство в страната, с цел да има сигурност. Да има сигурност и за българските жители и да има сигурност и за страната, без предварителни линии " , съобщи Мустафа Карадайъ на въпрос на президента дали от Движение за права и свободи ще поддържат сформиране на държавно управление с първия мандат и при какви условия. 

" Различните политически партии, слагат разнообразни неизпълними условия между тях и го употребяват като заслон да споделят, че ние го обещахме на гласоподавателите си. Разделителните линии, които си слагат при липса на политическа визия и цели, с които да водят предизборна акция и да застанат пред българските гласоподаватели, остават в полето на контури зложелател и когато водят предизборна акция на гърба на контури зложелател, това не значи, че гласоподавателите на съответните партии са дефинирали контури зложелател, а самите партии са си обрисували врага и са се упражнявали на гърба на врага "., сподели Мустафа Карадайъ след консултациите. 

" Движение за права и свободи, в това число и в последната предизборна акция, не обрисуваше врагове, по тази причина ние през днешния ден водим диалози, еднообразно с всички. За страдание, към момента сме на равнище диалози, а чакаме от равнище диалози да преминем на стадий разговор ", съобщи водачът на Движение за права и свободи. 

" Нямаме разграничителни линии, нямаме предварителни условия, както виждате в Народното събрание си приказваме с другите партии, по тази причина разграничителните линии и предварителните условия минират разговора ", добави Карадайъ. 

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР