Ако има сделка за ембаргото за руския петрол, със сигурност

...
Ако има сделка за ембаргото за руския петрол, със сигурност
Коментари Харесай

Правителството се надява на руски петрол до декември 2024 г. -

Ако има договорка за ембаргото за съветския нефт, сигурно ще има изключение и за България, разгласи министър председателят Кирил Петков преди началото на изключителното съвещание на Европейския съвет , на което европейските водачи ще разискват обстановката в Украйна и тематиките сигурност и защита, енергетика и продоволствена сигурност.

" Надяваме се до декември 2024 година - това е българската позиция, с която влизаме, да можем да купуваме съветски нефт. Понеже има и механически аргументи на равнище рафинерии, и е доста значимо като цяло за енергийната сигурност на България. Много е значимо да имаме за нашата българска стопанска система. Не е задачата да вършим някакви спомагателни облаги от това. Целта е цените на пазара, които са сега, да не се покачат ", изясни още Петков.

Той посочи, че страната ни споделя твърдо НЕ, когато „ Газпром ” се пробва да извива ръцете на България, и намира опция. Но когато страната ни нямаме друга алтернатива и се пробва да отбрани българския интерес, европейските ни сътрудници ни слушали.

По думите му на европейско равнище страната ни е срещната схващане.

" Радвам се, че в Европейски Съюз виждат България като един същински сътрудник и са подготвени да се съобразят с нас, тъй като показахме доста твърда и ясна позиция по отношение на съветския газ и нарушаването на едностранния контракт. Надявам се, че българските компании, превозвачи и бензиностанции няма да получат напрежението, който за жалост е реалност за много от останалите страни ", разяснява още Кирил Петков.

Според Петков е значимо, когато се приказва за нулева приемливост към корупцията, тя да бъде от локалното равнище до Брюксел. " Това значи да има един нов стандарт на европейските политически фамилии, тъй че да не си затваряме очите за местна корупция, а в Брюксел всичко да е наред ".

Очаквайте детайлности!

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР